Logo

Skotsk hjortehund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skotsk hjortehund

 

Mynder. Trods størrelsen er den skotske hjortehund generelt en rolig og behagelig familiehund

 

HØJDE: Hanner mindst 76 cm. Tæver mindst 71 cm.

VÆGT: 36-46 kg.

FARVER: Mørkt blågrå, grå eller brindlet, gul, sandfarvet, rød eller fawn med sorte hårspidser.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deerhound.

 

MENTALITET: Dens fremtræden er mild og værdig. Den er venlig og føjelig over for alle i familien og godmodig i forhold til fremmede og andre større hunde. Det er en herlig selskabshund i en aktiv familie, men man må være forberedt på, at så store hunde kan nå alt i huset uden undtagelse, og det kan hurtigt udvikle sig til tyvagtighed.

 

BEHOV: Den behøver plads inde som ude og nær, menneskelig kontakt. Motionsbehovet dækkes bedst med lange daglige spadsereture, om muligt med lov til også at bevæge sig frit et sikkert sted.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Hjemme er den rolig og krøller sig gerne sammen på et tæppe. Ude kan den blive grebet af ubetvingelig jagtlyst, som lynhurtigt driver den ud på stor afstand, hvorfra det kan være meget svært at kalde den tilbage. Ellers holder den generelt god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Den lidt pjuskede, 7-10 cm lange pels er ru, tæt tilliggende og ikke særlig fyldig. Den holdes nemt med en grundig ugentlig gennembørstning. Hvalpen vokser meget hurtigt, og både fodring og motion skal administreres omhyggeligt, så knogler og led ikke overbelastes.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Socialisering og indlæring skal begynde tidligt med meget store hunde kan det hurtigt blive for sent. Træn ind kald i et indhegnet område. Læg desuden hovedvægten på kontakt. Varier belønningerne ofte, og undgå for mange gentagelser.

 

OPRINDELSE: Det er antagelig den reneste efterkommer af de gamle keltiske jagtmynder. De skotske klanhøvdinge opdrættede den til jagt på ulve og storvildt i højlandet. Med klansystemets sammenbrud i 1746, skovenes fældning og forbedrede skydevåben blev racen arbejdsløs og var tæt på at forsvinde. Den blev reddet, da blandt andet dronning Victoria fattede interesse for racen. Især blev den populær i de britisk dominerede områder i det sydlige Afrika. I dag holdes den næsten udelukkende som selskabshund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her