Logo

Siberian husky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Siberian husky

 

Spidshunde: Siberian husky er klart den hurtigste af de fire polare trækhunderacer

 

HØJDE: Hanner 53,5-60 cm. Tæver 50,5-56 cm.

VÆGT: 15,5-28 kg.

FARVER: Alle farver er tilladt fra sort til hvid med varierede aftegninger i hovedet.

HJEMLAND: USA.

INTERNATIONALT RACENAVN: Siberian Husky.

 

MENTALITET: Årvågen, aktiv og udadvendt. Som familiehund er den venlig og meget social, men det er ikke nogen nem race at være ejer af. Den er reserveret, men ikke særlig mistroisk over for fremmede eller aggressiv over for andre hunde. Den fungerer fantastisk godt i flok. Det er sjældent at høre den gø, den hyler i stedet.

 

BEHOV: Stort behov for at løbe og bevæge sig. Tilbageholdende og kan udvikle skyhed, hvis den ikke tidligt får mange oplevelser og god kontakt med fremmede hunde og mennesker, børn som voksne.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Meget jagtivrig, og racen er med sin uimodståelige trang til at løbe noget af en strejfer, så den kan sjældent gå løs. Alene hjemme trives den bedst i flok, gerne udendørs i en rimelig stor løbegård med højt hegn, fast underlag og isoleret hundehus.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er tydelig dobbelt med glat, blød og middellang dækpels over tæt og kraftig underuld. Den beskytter effektivt i al slags vejr. Pelsplejen er overkommelig og består i en grundig ugentlig børstning. Som hos alle polarhunde fælder pelsen kraftigt en eller to gange årligt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den lærer nemt og hurtigt, men bliver sjældent specielt lydig, og den kan være noget egensindig. Afpas helst træningen efter de brugsegenskaber, der er dybt forankret i racens natur, nemlig at løbe og trække. Vær venlig og konsekvent.

 

OPRINDELSE: For et nomadefolk tjukter eller chuckchi på engelsk i det nordøstlige Sibirien var hundene i årtusinder en betingelse for, at mennesker kunne overleve i det barske klima, ofte med 1200 km til nærmeste beboelse. Første gang, man i Vesten hørte om tjukternes hunde, var i 1909, hvor et spand deltog i et hundeslædeløb ved byen Nome ved Beringsstrædet i Alaska. De vakte opmærksomhed ved deres hurtighed og begrænsede aggressivitet, og racen blev hurtigt den mest anvendte til slædehundesport.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.637 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her