Logo

Shetland sheepdog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Shetland sheepdog

 

Hyrdehunde. Den vævre, adrætte sheltie er velegnet til mange former for hundesport og en herlig familiehund.

 

HØJDE: Hanner 35-39 cm. Tæver 33-38 cm.

VÆGT: 6-7 kg.

FARVER: Zobel, trefarvet, blue merle eller sort-hvid med hvide aftegninger samt sort med tan aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Shetland Sheepdog med kælenavnet Sheltie.

 

MENTALITET: En livlig, kvik og opmærksom hund. Den er generelt yderst social og kontaktsøgende, og den er derfor meget nem at opdrage. Over for familien er den hengiven og loyal. Over for fremmede kan den virke noget reserveret, og den ønsker i hvert fald selv at bestemme, hvor og hvornår den vil hilse på hvem. Kan være noget gøende.

 

BEHOV: For at udvikle sine bedste egenskaber kræver racen et socialt liv i nær kontakt med familien og med mulighed for nye oplevelser af positiv karakter. Meget glad for at bevæge sig frit.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Sheltien er ingen skødehund, men trives bedst i en aktiv familie, som tilgodeser dens store aktivitetsbehov. Den har behov for megen motion og mulighed for at lege, men den er samtidig tilpasningsdygtig og holder sig som regel tæt til sin "flok".

 

PELS OG PLEJE: Man må være forberedt på nogen pelspleje. Navnlig den fyldige brystpels og benenes faner skal børstes og friseres grundigt med få dages mellemrum for ikke at danne filtre, som samler snavs og er ubehagelige for hunden. Pelsen er dog ikke direkte vanskelig at holde.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er arbejdsvillig og meget lærenem, når blot indlæringen foregår på en positiv, varieret og tempofyldt måde. Begynd tidligt gerne på et blandet hold med hunderacer af samme type beløn rigeligt og undgå enhver form for fysisk pres.

 

OPRINDELSE: Shetlandsøerne nord for Skotland er berømte for deres små heste, køer og får. Og for de små hunde, som oprindelig blev bragt til øerne sammen med vikingerne fra Island omkring år 800. Racen er helt sikkert i slægt med den islandske fårehund, men der er i tidens løb også indkrydset både dværgspaniels og dværgspidser. På øerne skulle hundene holde græssende får ude fra haver og marker, og de skulle holde rotter og mus fra dørene på gårdene. I dag er sheltien en værdsat selskabs- og sportshund

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her