Logo

Shar pei

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Shar pei

 

Vagt- og gårdhunde: Den var tidligere både vagt-, hyrde-, jagt- og kamphund. I dag er den en sympatisk familiehund

 

HØJDE: 44-51 cm for begge køn.

VÆGT: 20-25 kg.

FARVER: Ensfarvet i alle farver undtagen hvid.

HJEMLAND: Kina.

INTERNATIONALT RACENAVN: Shar Pei.

 

MENTALITET: Rolig, selvstændig, loyal og hengiven over for hele familien, men den kan være lidt iagttagende i forhold til fremmede. Den er opmærksom, vagtsom og forsvarsberedt. Den er omgængelig i forhold til mennesker, men mindre tolerant over for andre hunde, og den viger ikke tilbage for et slagsmål, hvis den føler sig udfordret.

 

BEHOV: En målrettet og meget tidlig socialisering er nødvendig for at dæmpe eventuelle tilløb til kamplyst. Den behøver hele livet en god menneskelig kontakt, mens motionsbehovet er behersket.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En aktiv og energisk hund, som kræver noget af sin ejer. Den har til skiftende tider virket som både vagt-, hyrde-, jagt- og kamphund, og den har bevaret mange af de instinkter, som var nødvendige for at udføre de opgaver, som var pålagt den.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, strid og børsteagtig, og den står ud fra kroppen. Ordet "shar pei" skulle betyde sandpels på kinesisk. De karakteristiske hudfolder i hovedet, på halsen og på skuldrene skal holdes rene og tørre for at undgå infektioner, og de dybtliggende øjne kræver ofte særlig behandling.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Livlig, samarbejdsvillig og glad for at lære, når blot det sker i korte, varierede og tempofyldte sekvenser afbrudt af leg. Pelsen mangler underuld, så racen kan være lidt kuldskær og uvillig til at bestille noget, når vejret er koldt og fugtigt.

 

OPRINDELSE: Racen har eksisteret i århundreder i provinserne ved Det Sydkinesiske Hav. Dens blå tunge tyder på slægtskab med chow chow. Den oprindelige gård-, vagtog jagthund udvikledes senere til kamphund, og den var som sådan i brug langt ind i 1800-tallet. Da det blev forbudt at holde hund på det kinesiske fastland, fortsatte opdrættet i Hongkong, men da man i 1973 fik øjnene op for racen i USA, var der kun 12-15 hunde tilbage. De danner basis for nutidens sympatiske familiehund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.