Logo

Schipperke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Schipperke

 

Hyrdehunde: Den mindste af alle hyrdehundene er legelysten og en meget opmærksom vagthund

 

HØJDE: 22-33 cm for begge køn.

VÆGT: Findes i to vægtklasser: 3-5 kg og 5-8 kg.

FARVER: Ensfarvet sort.

HJEMLAND: Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Schipperke.

 

MENTALITET: Den mindste af alle hyrdehundene er en fortræffelig og pålidelig lille vagthund. Aktiv, adræt, utrættelig og altid opmærksom på, hvad der sker omkring den. Den er venlig over for familiens børn og hengiven i familien, men reserveret over for fremmede, og dens selvbevidsthed kan være et problem i forhold til andre hunde.

 

BEHOV: Har ikke de store krav til omfattende fysisk motion, men derimod til at få tilfredsstillet sin legelyst, nysgerrighed og frihedstrang. Går gerne på jagt efter muldvarpe og andre skadedyr.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En stor og modig personlighed i en lille krop. Et charmerende og temperamentsfuldt energibundt, som indimellem godt kan finde på at gå sine egne veje, men som altid søger tilbage igen, fordi hunden samtidig er tæt knyttet til sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Hård og glansfuld pels, kort på hoved, ører og foran på benene, noget længere på kroppen og længst rundt om halsen og på brystet, hvor den danner en markant krave, samt bag på lårene. En pels, der passes med jævnlig og grundig gennembørstning, fælder kun ubetydeligt.

 

TIPS OG-TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Så lærenem, at den kan lære næsten alt. Og det er en særlig fornøjelse at arbejde med en så lille hund, som er så opmærksom og samarbejdsvillig. Træn ofte i korte sekvenser, så arbejdsglæden bevares livet igennem. Beløn omgående og begejstret.

 

OPRINDELSE: Formodentlig i familie med flere af de gamle, små spidshunde, men i øvrigt er oprindelsen ukendt. Racen kan genkendes på flere flamske malerier af bøndernes liv i 1400-tallet. Den har helt frem til nutiden været anvendt både som hyrdehund især for gæs og som rotte- og vagthund på gårde og flodpramme i Flandern. Den er altid opmærksom og røber sine opdagelser ved skarpe bjæf og rejst manke. Navnet er afledt af det flamske ord scheperke, som betyder hyrde. Fødes meget ofte stumphalet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.754 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her