Logo

Schæferhund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Schæferhund

 

Hyrdehunde: Det er med god grund, at schæferhunden er en af verdens mest populære hunderacer.

 

HØJDE: Hanner 60-65 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT: 25-40 kg.

FARVER: Sort-brun i forskellige nuancer, ulvegrå eller sort.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutscher Schäferhund.

 

MENTALITET: Med god grund er den verdens mest populære allroundhund. En overordentlig alsidig hund, som med stor glæde påtager sig et meget bredt register af arbejdsopgaver, og som samtidig er en god selskabshund i en sporty og fysisk aktiv familie. Den er nysgerrig, vagtsom, lydhør og glad for kontakt uden at være påtrængende.

 

BEHOV: Et godt socialt liv med en del mental stimulering og beskæftigelse samt fysisk aktivering gennem træning og en for hundens størrelse passende motion gør schæferhunden til en nem hund.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Schæferhundens funktionelle bygning gør den både udholdende og meget glad for at bevæge sig. Den er aktiv og villig til at følge sin førers anvisninger. Som oprindelig hyrdehund holder den god kontakt til sin ejer, men den arbejder også selvstændigt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er såkaldt stockhåret-middellang og tæt med underuld. Den kræver jævnlig gennembørstning, men racen fælder alligevel temmelig meget. Den glatte og tilliggende pels beskytter godt i al slags vejr. Den langhårede pelsvariant er uønsket, fordi den yder ringere beskyttelse.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Er særdeles modtagelig for indlæring lige fra hvalpealderen, hvor god og omhyggelig socialisering og fastlæggelse af lederskabet bør have førsteprioritet. Træn videre hele hundens liv med konsekvens uden straf, men med masser af belønning.

 

OPRINDELSE: Ulvelignende fårehunde har eksisteret i Tyskland i umindelige tider. De kunne være langhårede, korthårede eller ruhårede og i mange forskellige farver, faconer og størrelser. Ud af dette sammensurium skabte Max von Stephanitz og andre entusiastiske opdrættere gennem et enestående avlsprogram i slutningen af 1800-tallet den tyske schæferhund. Fra begyndelsen var målet klart at skabe en tjenestehund til politi og militær, og som sådan stormede racen ind på hitlisterne over hele verden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.815 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her