Logo

Samojedhund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Samojedhund

 

Spidshunde: Det "smilende" udtryk er et karakteristisk og meget charmerende træk hos samojedhunden

 

HØJDE: Hanner 54-60 cm. Tæver 50-56 cm.

VÆGT: 23-30 kg.

FARVER: Hvid eller lyst creme.

HJEMLAND: Nordlige Rusland og Sibirien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Samoledskala Sabaka.

 

MENTALITET: Den er opmærksom og imødekommende, generelt meget glad for mennesker i alle aldre, familien såvel som fremmede, og tolerant over for andre hunde. Den har meget af naturhunden i sig, og det kommer blandt andet til udtryk i en stærk flokfornemmelse. Den er ikke udpræget vagtsom, selvom den er tilbøjelig til at gø.

 

BEHOV: Kræver en hel del motion, masser af beskæftigelse og mange nye oplevelser. Opholder sig gerne i det fri, men er ikke nogen hundegårdshund, da den nødigt undværer menneskelig kontakt

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Oprindelig var den trækhund, og den lader sig stadig med stor fornøjelse spænde for vogn eller slæde. Navnlig som ung er den fuld af energi og virkelyst, senere tilpasser den sig efter familiens aktivitetsniveau. Jagtlysten er temmelig behersket

 

PELS OG PLEJE: Den flotte pels er tyk og meget tæt, og den beskytter hunden effektivt i al slags vejr. Den fælder kraftigt to gange om året Pelsen kræver omhyggelig pleje, indtil hunden er voksen, og selv derefter må man regne med mindst en halv times børstning en gang om ugen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen skulle tidligere kunne arbejde selvstændigt Den er i reglen samarbejdsvillig, men bliver sjældent ubetinget lydig. Begynd træningen tidligt og vær venlig og konsekvent Hold hundens interesse fanget gennem skiftende belønninger.

 

OPRINDELSE: Samojedefolket, som har lagt navn til racen, var nomader i Nordvestsibirien. Deres hunde trak si æderne, når man flyttede fra sted til sted, holdt sammen på fritgående flokke af rensdyr og slog alarm, hvis ulveflokken nærmede sig. Nordpå var hundene hvide, længere mod syd var de brogede. De hvide hunde havde et mildere væsen og sov med i teltene som levende varmedunke i polarnattens kulde. Opdagelsesrejsende bragte dem til Vesten, hvor nutidens race blev skabt i England omkring år 1900.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her