Logo

Saarlooswolfhond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saarlooswolfhond

 

Hyrdehunde: Arven fra ulven gør racen noget mistænksom, og den er ikke egnet som selskabshund.

 

HØJDE: Hanner 65-75 cm. Tæver 60-70 cm.

VÆGT: 36-41 kg.

FARVER: Fra lyse til mørke nuancer af mørk (sort) eller brun vildtfarve eller fra lys creme til hvid.

HJEMLAND: Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Saarlooswolfhond.

 

MENTALITET: En livlig hund med en meget selvstændig karakter. Hengiven og pålidelig i familien, reserveret og temmelig mistænksom over for fremmede, hvilket viser sig som nervøsitet og trang til flugt. Kan kun fungere i en meget hundeerfaren familie, som har den fornødne viden om racens særlige adfærd. Uegnet som selskabshund.

 

BEHOV: Skal behandles med stor viden og forståelse for at få et godt socialt liv. Det er en robust og kraftig hund, som kræver en del motion, og som har et stort behov for at løse meningsfyldte opgaver.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er ikke blevet skabt med sigte på nogen bestemt anvendelse. Den besidder egenskaber, der gør den egnet til at være en trofast og pålidelig ledsager for en hundeejer, der respekterer den forsigtighed og skyhed, racen har fået i arv fra ulven.

 

PELS OG PLEJE: Sommerpelsen adskiller sig betydeligt fra vinterpelsen.

Om vinteren dominerer underulden, og pelsen virker fyldig. Om sommeren dominerer dækhårene, så pelsen er tæt tilliggende. Racen fælder meget i perioder med temperaturskift. Den opholder sig dog gerne udendørs.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Dens trang til flugt i ukendte situationer er typisk for racen og kan give voldsomme reaktioner, for eksempel hvis hunden er i snor, når en fremmed nærmer sig. Racen kræver meget tidlig og omhyggelig socialisering med fremmede voksne og børn.

 

OPRINDELSE: Den hollandske genetiker Leendert Saarloos syntes, at hundene var blevet for menneskeliggjorte. For at øge de mere naturlige egenskaber påbegyndte han i 1932 et avlsarbejde på basis af en schæferhund parret med en ulv, som stammede fra den sibiriske gren af den europæiske type. Det er en mere flokorienteret ulvetype end den ensomt jagende karpatiske ulv, der danner baggrund for den tjekkoslovakiske ulvehund. Saarlooswolfhond blev anerkendt i 1975 og opkaldt efter sin skaber.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her