Logo

Pyrenæisk hyrdehund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pyrenæisk hyrdehund

 

Hyrdehunde: Racen forekommer både langhåret som her og med mere middellang pels.

 

HØJDE: Hanner 40-48 cm. Tæver 38-46 cm.

VÆGT: 8-15 kg.

FARVER: Fawn i alle nuancer, grå, sort, harlekin (blå plettet med sort) eller brindlet.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Berger des Pyrenees a Poil Long.

 

MENTALITET: En lille, energisk og opfindsom hund med masser af initiativ. Totalt hengiven over for sin familie, men noget mistroisk over for fremmede. En omgængelig familiehund med en lidt selvrådig karakter. Det kræver konsekvens og nogen erfaring at tøjle dens energi og få det bedste ud af dens egenskaber og livlighed.

 

BEHOV: Den er i bund og grund en arbejdshund hurtig og udholdende med en udtalt trang til at bruge både sin krop og sit hoved. Den kræver med andre ord rigelig motion og mental udfordring.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Altid opmærksom og på vagt. Ting, der ikke er, som de plejer at være, bliver varslet med en markant gøen, inden den lille hund selvstændigt begynder at løse problemet. Holder tæt kontakt til sine mennesker, men er ikke altid ubetinget lydig.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er tæt med en struktur som gedehår, og den beskytter godt i al slags vejr. Racen forekommer i to varianter: en langhåret, som jævnligt skal børstes grundigt for at undgå, at den fælder, og en sjældnere variant med mellem lang pels på kroppen og helt kort pels på hovedet.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Tilbøjelig til at knytte sig mest til en bestemt person i familien, som den så er meget hengiven og føjelig over for. Opdragelsen er ikke altid ligetil. Indlæringen skal ske med venlig konsekvens og respekt for hundens selvstændige mentalitet.

 

OPRINDELSE: Den nøjsomme hyrdehund fra nordsiden af bjergene mellem Frankrig og Spanien arbejdede engang sammen med pyrenæerhunden. Hyrdehunden samlede og drev flokken, mens pyrenæerhunden forsvarede den mod tyve og rovdyr. I udseende varierer racen en del fra dal til dal, men indeni er det altid den samme hund. Formentlig er den i nær slægt med naboen gos d'atura cataia syd for bjergene. Varianten med kort pels bærer racenavnet pyrenæisk hyrdehund med korthårshoved (Berger des Pyrenees a Face Rase).

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her