Logo

Polski owczarek podhalanski

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Polski owczarek podhalanski

 

Hyrdehunde: De store hvide kvægvogtere ligner hinanden meget både af udseende og mentalitet.

 

HØJDE: Hanner 65-70 cm. Tæver 60-65 cm.

VÆGT: 40-50 kg.

FARVER: Hvid.

HJEMLAND: Polen.

INTERNATIONALT RACENAVN: Polski Owczarek Podhalanski.

 

MENTALITET: En stolt og selvstændig hund med det udprægede beskyttelses- og forsvarsinstinkt, som er så typisk for de store, hvide kvægvogtere fra bjergegnene i Syd- og Mellemeuropa. Den er yderst vagtsom og noget mistroisk over for fremmede. Racen kræver en del hundeerfaring og er ikke umiddelbart egnet kun som selskabshund.

 

BEHOV: Holder meget af at opholde sig udendørs uanset vejret, så den passer bedre til at bo på landet end i byen. Kræver meget tidlig socialisering til venlige fremmede mennesker og andre hunde.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Aktiv med behov for rigelig motion. Som sine nære slægtninge er den forholdsvis rolig det meste af dagen, mens den er i konstant bevægelse, når mørket falder på. Ikke specielt kontaktsøgende, men holder sig dog i reglen relativt tæt til føreren.

 

PELS OG PLEJE: Den kraftige pels er både tæt og tyk og beskytter godt i al slags vejr. Hunden fælder en del, hvis den opholder sig meget indendørs. Pelsen kræver en grundig pleje med børste og kam en gang om ugen. Derfor er det vigtigt tidligt at vænne hunden til at blive soigneret.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Samarbejdsvillig og lydhør, når den opdrages fra hvalpealderen med belønning og ufravigelig konsekvens. Hovedvægten bør lægges på varierede, tempofyldte øvelser, der skaber kontakt og et godt tillidsforhold mellem hunden og dens menneske.

 

OPRINDELSE: Hunden fra Tatrabjergene på grænsen mellem Polen og Slovakiet er i nær familie med både slovensky cuvac fra den anden side af bjergene og med kuvasz fra Ungarn. Alle disse racer nedstammer fra store, asiatiske mastiffer, som kom til Europa for over 1000 år siden. Deres arbejde som forsvarere for kvæg, ejendom og mennesker ændrede sig først i løbet af forrige århundrede. Fra 1937 blev polski owczarek podhalanski anvendt af militæret som tjenesteog redningshund og avlsmæssigt registreret.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.896 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her