Logo

Polski owczarek nizinny

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Polski owczarek nizinny

 

Hyrdehunde: Den polske hyrdehund fra lavlandet har klaret at tilpasse sig tilværelsen som selskabshund.

 

HØJDE: Hanner 45-50 cm. Tæver 42-47 cm.

VÆGT: 14-16 kg.

FARVER: Alle farver og aftegninger er tilladt.

HJEMLAND: Polen.

INTERNATIONALT RACENAVN: Polski Owczarek Nizinny med kælenavnet PON.

 

MENTALITET: En livlig, men alligevel behersket hund. Den er vagtsom, vågen og lærenem, og den er begavet med en god hukommelse. Den er tæt knyttet til sin familie, som den følger trofast og loyalt. Over for fremmede er den reserveret, og melder med gøen, når der kommer nogen. Tilpasser sig livet som selskabshund hos den erfarne ejer.

 

BEHOV: Tidlig og omhyggelig socialisering gør denne typiske fårehyrde til et veltilpasset familiemedlem, som har brug for regelmæssig motion og mulighed for at løse meningsfyldte opgaver.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Udpræget aktiv som ung, selvstændig og ikke ubetinget lydig. Som voksen indretter den sig efter familien. Den har ikke tendens til at strejfe eller gå på jagt på egen hånd. Den holder øje med flokken, men bevæger sig også rundt på en vis afstand.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den er rigelig, glat eller let bølget med temmelig grov, tæt og tyk dækpels over blød, isolerende underuld. Pelsen kræver et par timers systematisk arbejde med karte og kam en gang om ugen, hvis man vil undgå alt for voldsom fældning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er lærevillig og alsidig og kan trænes til mange forskellige formål, blot træningen altid er lystbetonet og foregår i korte, tempofyldte sekvenser. Et spænde i pandehåret giver bedre øjenkontakt med hunden og letter træningen.

 

OPRINDELSE: Det er sandsynligt, at racen gennem 1000 år har udviklet sig fra gamle, snorepelsede hyrdehunde fra Ungarn, som er blevet krydset med mindre, langpelsede hyrdehunde. Den passede i århundreder sit arbejde som fårehyrde på de polske lavsletter, uden at nogen ofrede den større opmærksomhed. De hårde tider i Polen under 2. Verdenskrig udslettede næsten racen, men den blev reddet på målstregen i 1970'erne. Den bruges stadig som hyrdehund, men den har også vundet fodfæste som selskabshund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.827 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her