Logo

Pointer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pointer

 

Jagthunde stående. Pointeren er en stilfuld og elegant race et betagende syn i fuld fart ud over marken

 

HØJDE: Hanner 63-69 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT: 20-30 kg.

FARVER: Oftest hvid med orange, brune eller sorte partier, trefarvet eller ensfarvet i de nævnte farver.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Pointer.

 

MENTALITET: Den fuldblods jagthund kan også finde sig til rette i en naturinteresseret familie med et aktivt udendørs liv, men det er ikke en hund for førstegangshundeejeren, og den er ikke egnet som udelukkende selskabshund. Aristokraten blandt sports- og brugshunde er generelt venlig og imødekommende over for børn som voksne og tolerant i forhold til andre hunde.

 

BEHOV: Den har et stort behov for at bruge sin næse og bevæge sig frit også på store arealer. Tidlig positiv socialisering og et liv med nær kontakt mindsker dens tendens til social nervøsitet.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den bevæger sig hellere i galop end i trav, og den er lynhurtig, når den afsøger et terræn for fugle. Samtidig er den grundig, effektiv og udholdende. Den trænede hund er lydhør over for anvisninger og holder generelt god kontakt selv på stor afstand.

 

PELS OG PLEJE: Den korte pels er glansfuld, glat og lidt fin i strukturen. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår som ellers ses meget på tæpper, møbler og tøj. Pelsen beskytter ikke meget mod vejret, men hunden er ikke kuldskær, når blot den får lov til at holde sig i bevægelse.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den unge hund er glad for at lære og meget samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Træn kvikt og varieret og skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger. Lad gerne apportering være en del af hundens hverdag.

 

OPRINDELSE: Racen stammer formentlig fra spanske eller portugisiske jagthunde, som kom til Storbritannien med hjemvendende soldater i begyndelsen af 1700-tallet. Allerede få år efter var den etableret som "ægte" britisk jagthund, og der kendes flere afbildninger, blandt andet et maleri fra 1725. Den er værdsat for sine jagtegenskaber over store dele af verden og har bidraget til forædlingen af de tyske hønsehunde. Farven er af underordnet betydning. Man siger, at "en god pointer kan ikke have en dårlig farve".

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.883 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her