Logo

Podenco ibicenco

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Podenco ibicenco

 

Spidshunde: Podenco ibicenco findes i tre hårlagsvarianter, korthåret som her, ruhåret eller med længere pels

 

HØJDE: Hanner 66-72 cm. Tæver 60-67 cm.

VÆGT: 19-25 kg.

FARVER: Hvid-rød eller ensfarvet hvid eller rød.

HJEMLAND: Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Podenco Ibicenco.

 

MENTALITET: Den er modig, dristig, ivrig og meget energisk. Den er værdigt reserveret over for fremmede uden at være fjendtlig. I hjemmet er den rolig, hengiven og stærkt knyttet til alle familiens medlemmer. Det er en race, som kræver både viden, tålmodighed og forståelse af sine ejere, hvis den skal tilpasse sig et liv som selskabshund.

 

BEHOV: Det kræver enten overordentlig målrettet træning eller et stort indhegnet område, hvis man vil lade hunden gå løs. Den har et stort behov for at bevæge sig og for nær social kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den selvstændige jæger er noget vanskelig at holde under de fleste forhold. Dens jagtlyst er overvældende, og får den fært af vildt, glemmer den alt om kontakt, disciplin og opdragelse. Den jager ved hjælp af næsen og ørerne, mindre med øjnene.

 

PELS OG PLEJE: Racen findes i tre hårlagsvarianter: Korthåret med glat, stærk og glansfuld pels. Ruhåret med lidt længere, hård og tæt pels og gerne med et kort skæg. Langhåret med blød og mindst 5 cm lang pels. Pelsplejen er i alle tilfælde overkommelig og består i jævnlig børstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Begynd opdragelsen tidligt og vær klar til at belønne hurtigt med noget som hunden viser interesse for. Beløn navnlig, når hunden selv tager kontakt, det skaber tillid og styrker samarbejdet. Vær vedholdende og konsekvent, men aldrig hård.

 

OPRINDELSE: Racen er formentlig bragt til De Baleariske Øer af fønikerne. Den har navn efter øen Ibiza, men har været kendt i århundreder også på Spaniens østkyst og i Sydfrankrig. Oprindelig blev den brugt til jagt uden skydevåben både dag og nat. Hundene skulle i vanskeligt terræn selv finde især vilde kaniner og harer, dræbe dem og bringe dem tilbage til jægeren. Man sammensatte et kobbel af tæver og højst en enkelt hanhund, idet hannerne ikke samarbejder under jagten, men kommer i slagsmål.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.377 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her