Logo

Picard

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Picard

 

Hyrdehund: Med rigelig motion og masser af beskæftigelse er picarden en behagelig selskabshund.

 

HØJDE: Hanner 60-65 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT: 23-32 kg.

FARVER: Grå, gråsort, gråblå, rødligt grå, lyst eller mørkt vildtfarvet.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Berger de Picardie.

 

MENTALITET: Årvågen og vagtsom. Over for fremmede er den temmelig tilbageholdende, men venlig. Den er hengiven og loyal, og den har en god tilpasningsevne i forhold til familien og dens hverdag. Med en tidlig tilvænning er den glad og tålmodig over for børn, som har lært at respektere hunden som et fuldgyldigt medlem af familien.

 

BEHOV: Kræver en hel del beskæftigelse, som den finder meningsfyldt, for eksempel at søge efter ting og mennesker. Den er desuden motionsglad, udholdende og en god ledsager for den sporty familie.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Ude i naturen er dens aktivitet nærmest sprudlende, og den sætter stor pris på en frisk travetur ved siden af cyklen. Indendørs er den i reglen rolig og afdæmpet. Til trods for sin selvstændighed holder den gerne nær kontakt til sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er middellang med tæt underuld og 5-6 cm lange dækhår på krop og ben, kortere på hovedet. Den er hård og strid, holder derfor ikke i særlig grad på fugt og snavs og er heller ikke specielt arbejdskrævende. Med jævnlig børstning undgås den værste fældning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er som de fleste hyrdehunde samarbejdsvillig og glad for at lære. Er opdragelsen venlig og konsekvent, volder den normalt ikke problemer. Racen kan dog med sit selvstændige væsen godt indimellem virke lidt egensindig eller stædig.

 

OPRINDELSE: Picarden er måske den ældste af de franske hyrdehunderacer. Den kom til Picardiet og Pas de Calais med kelterne omkring år 800 og gjorde i århundreder derefter gavn som kvæghund og gårdhund i området. 1. Verdenskrig med skyttegravskampene omkring Somme i Picardiet udryddede næsten racen, som heller ikke dengang var særlig kendt uden for Frankrig. Den er nu genetableret gennem målrettet avl på de få overlevende individer, men picarden er fortsat ikke udbredt, heller ikke i sit hjemland.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.847 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?Effektiv reklame - klik her