Logo

Old english sheepdog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Old english sheepdog


Hyrdehund: Det tager et par timer om ugen at holde en old english sheepdogs pels.

 

HØJDE: Hanner 61 cm og derover. Tæver 56 cm og derover.

VÆGT: 30-40 kg.

FARVER: Bagpart i alle nuancer af grå, gråsprængt eller blå. Hoved, hals, forpart og bug er hvide.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Old English Sheepdog med kælenavnet Bobtail.


Old english sheepdog 


MENTALITET: Social, kontaktsøgende og ofte overstrømmende venlig, specielt over for børn, som den risikerer at vælte af bar begejstring. Den deltager gerne aktivt i familiens gøren og laden, følger en i hælene eller ligger i vejen et centralt sted, hvor den kan følge begivenhedernes gang. Noget gøende, blandt andet når den er begejstret.

 

BEHOV: Kræver nogen motion og mental udfordring samt en meget stor portion social nærhed. Af hensyn til forholdet til andre hunde bør denne race begynde træning på et blandet hvalpehold.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den unge hund er aktiv og arbejdsivrig, nu og da overstadigt kåd og drillende legesyg, så den skal gerne kunne dæmpes. Den voksne hund er rolig og indpasser sig helt efter familiens aktivitetsniveau. Fjerner sig sjældent langt fra sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Den daglige pleje af den store, stride pels klares lettest med karte og kam. Pelsplejen kræver normalt et par timers systematisk arbejde en gang om ugen. I modsætning til hvad man skulle forvente, fælder racen ikke særligt løs pels fjernes ved den ugentlige gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er nem at socialisere og træne. Tidlig indlæring af soignering er vigtig for den senere pelspleje. Et spænde i pandehåret giver bedre øjenkontakt med hunden. Træn motiverende i korte sekvenser. Undgå hårdhed, som kan gøre hunden stædig.

 

OPRINDELSE: Racen har antagelig sin oprindelse blandt de kontinentale kvægog fårehunde. Den var især i det sydlige England en hårdfør vagtog forsvarshund for dyreflokke. Den havde desuden til opgave at drive dyrene til græsning og til markeder. Den havde ry for en vis skarphed og blev derfor mest brugt til kvæg. Fra slutningen af 1800-tallet er den blevet opdrættet udelukkende som selskabshund. Den har stadig styrken og hyrdeinstinktet i behold, men skarpheden er i dag afløst af venlighed.


Old english sheepdog

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.173 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her