Logo

Nova scotia duck tolling retriever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nova scotia duck tolling retriever

 

Jagthunde apporterende. Andejagt langs kysten var racens oprindelige opgave. I dag er den fortrinsvis familiehund

 

HØJDE: Hanner 46-53 cm. Tæver 43-50 cm.

VÆGT: 17-23 kg.

FARVER: Forskellige nuancer af rød eller orange.

HJEMLAND: Canada.

INTERNATIONALT RACENAVN: Nova Scotia Duck Tolling Retriever med kælenavnet toller.

 

MENTALITET: En meget livlig og legeglad hund, som befinder sig godt i en familie med et aktivt udendørs liv. Her er den venlig og omgængelig, men samtidig ekspert i at løbe om hjørner med sine mennesker og overtage styringen i hjemmet. I forhold til fremmede er den lidt reserveret. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde.

 

BEHOV: Den har brug for fysisk motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og nær kontakt med sine mennesker. Den bliver let stresset, hvis den ikke beskæftiges tilstrækkeligt eller korrekt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Der ligger muligvis noget hyrdehund gemt i generne. Den holder generelt nær kontakt og går sjældent sine egne veje. Jagtlysten er til stede, men den adskiller sig på grund af racens baggrund og anvendelse afgørende fra de fleste andre jagthundes.

 

PELS OG PLEJE: Den dobbelte pels er vand- og fugtafvisende, og den isolerer effektivt mod kulde og varme. Pelsen er middel af både længde og struktur. Den fælder temmelig meget og skal børstes grundigt igennem en gang om ugen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er positiv over for indlæring og samarbejder gerne, når opdragelsen er lystbetonet. Vær opfindsom med belønningerne og brug gerne apportering til afveksling fra god bidderne. Træn kvikt og varieret gerne med spor- eller andre søgeopgaver.

 

OPRINDELSE: Man antager, at engelske eller kontinentale hunde med samme arbejdsmetode er fulgt med udvandrere til Nova Scotia i det sydøstlige Canada, hvor de er blevet krydset med retrievere, små spidshunde og lokale hyrdehunde. Tolleren løber, springer og leger langs strandbredden. Af og til forsvinder den ud af syne og dukker hurtigt op igen, hjulpet af jægeren, som fra sit skjul kaster små pinde. Legen gør ænderne, der svømmer ud for kysten, nysgerrige, så de lader sig lokke inden for skudhold. Efter skuddet apporterer hunden de nedlagte fugle fra vandet.

 


 

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.340 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Din mening om dyreabc.dk
Hvad er godt?
Hvad er dårligt?
Hvad mangler?
Mange tak for dit svar! Vi bruger svaret til at blive bedre.