Logo

Norsk lundehund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Norsk lundehund

 

Spidshunde: Ingen race er bygningsmæssigt i den grad tilpasset forholdene som den norske lundehund

 

HØJDE: Hanner 35-38 cm. Tæver 32-35 cm.

VÆGT: 6-7 kg.

FARVER: Rødbrun til lysebrun med sorte hårspidser, sort eller grå, alle med hvide aftegninger, eller hvid med mørke aftegninger.

HJEMLAND: Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN: Norsk lundehund.

 

MENTALITET: Oprindelig en jagende spidshund, men i dag en helt speciel, lidt spøjs familiehund, som dog næppe er en race for helt uerfarne ejere. Den knytter sig tæt til hele familien og tager gerne del i alle aktiviteter. Den har en forkærlighed for at grave, men den er ikke så gøen de som andre racer med samme arbejdsbaggrund.

 

BEHOV: Den skal have et godt socialt liv, passende motion og mange mentalt stimulerende opgaver. Kan være lidt reserveret over for fremmede, hvis den ikke socialiseres fra tidligste hvalpealder

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En livlig opfindsom og umådelig smidig og adræt lille hund, som stadig har megen jagtlyst i behold. Den bevæger sig gerne, er lynhurtig og kan næsten komme igennem et nøglehul.

 

PELS OG PLEJE: Den korte og stride dækpels over blød underuld kræver meget lidt pleje. En grundig ugentlig gennembørstning er tilstrækkelig til at holde den fri for løse hår. Fælder kun i overgangsperioderne. Hold til gengæld øje med neglelængden, især på de ekstra tæer, hvor kløerne ikke slides så meget.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Arbejdsglad og lærevillig, men også en selvstændig problemløser, som er mere modtagelig for venlig og konsekvent vejledning end for at modtage ordrer. I modsætning til mange andre spidshunde er lundehunden meget glad for at apportere.

 

OPRINDELSE: På øerne Værøy og Røst ud for Nordnorges kyst blev racen i århundreder brugt til at fange og dræbe søpapegøjer (lunder) i deres reder og bringe dem ud til jægerne. Livet på de stejle klippevægge har betinget tre unikke egenskaber. For at stå bedre fast har den seks tæer og syv eller otte trædepuder på hver pote. For bedre at kunne krybe ind i hulerne kan den strække forbenene 90 grader ud fra kroppen og bøje hovedet helt bagud langs ryggen. For at undgå vand og snavs i ørerne kan den klappe det ydre øre sammen. Lunder er i dag totalt fredede. Hundene blev reddet ved en stor avlsindsats.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.514 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.