Logo

Norsk elghund, grå

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Norsk elghund, grå

 

Spidshunde: Norges nationalrace kræver viden og erfaring. Den bruges i dag fortrinsvis til elgjagt

 

HØJDE: Hanner ca. 52 cm. Tæver ca. 49 cm.

VÆGT: 20-23 kg.

FARVER: Grå i forskellige nuancer med sorte hårspidser og mørk maske.

HJEMLAND: Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN: Norsk elghund, grå.

 

MENTALITET: En selvstændig, energisk og modig hund, som er skabt til jagt. Den kan kun tilpasse sig livet i en familie, hvis man er indstillet på at tilfredsstille hundens jagtinstinkter. Den kræver viden og erfaring. Racen er meget gøende det er dens arbejdsredskab som jagthund. Hanhundene er ofte stridbare over for andre hanhunde.

 

BEHOV: Meget krævende med hensyn til motion og beskæftigelse. Den søger hele tiden nye udfordringer og kan være irriterende rastløs, hvis den keder sig. Desuden behøver den nær social kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagten kan foregå på to måder: Enten er hunden i line og fører jægeren i retning af elgen. Eller hunden løber løs, finder elgen og "holder den fast" med gøen, til jægeren når frem. Den knytter sig oftest til en bestemt person og holder god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er middellang, tyk, grov og glat med blød underuld. Den fælder i uanede mængder to til tre gange om året. Den holdes i det daglige med grundig gennembørstning og frisering en gang om ugen. Pelsen er varm, og hunden befinder sig godt i det fri, også om vinteren.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er yderst selvstændig og gør alt i sit eget tempo, så opdragelsen bør begynde meget tidligt. Den skal helst foregå i forskellige miljøer og mere have karakter af leg end træning. Vær konsekvent, venlig, opfindsom og motiverende.

 

OPRINDELSE: Fund af forstenede knoglerester fra forhistoriske hunde viser, at spidshundetypen ikke har ændret sig ret meget i mere end 10.000 år. Urhunden har været bygget nogenlunde som nutidens elghund, og den har sandsynligvis arbejdet på samme måde med ekstraopgaver som gård- og vagthund. Den er Norges nationalhund nr. 1, og den har tidligere været brugt til jagt på bjørn, ulv og los. I dag anvendes den primært til elgjagt, men den kan også gøre sig nyttig ved jagt på småvildt som ræv og hare.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her