Logo

Mittelspitz og grossspitz

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mittelspitz og grossspitz

 

Spidshunde: De større tyske spidshunde er vagtsomme, men jagtlysten er generelt afdæmpet

 

HØJDE: Mittelspitz 30-38 cm. Grossspitz 42-50 cm.

VÆGT: Mittelspitz 10-12 kg. Grossspitz 17-19 kg.

FARVER: Sort, brun eller hvid. Mittelspitz desuden orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orangezobel, black and tan eller broget.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutscher Spitz (Mittelspitz) og Deutscher Spitz (Grossspitz).

 

MENTALITET: To tyske spidshunderacer, som kun adskiller sig fra hinanden i størrelse og farver. De er begge selvbevidste, hengivne og loyale i forhold til familien og tålmodige med børn, men lidt mistroiske over for fremmede og ikke særlig tolerante over for andre hunde. Som selskabshunde kræver de en hel del hundeerfaring.

 

BEHOV: Kræver en tidlig og omhyggelig socialisering for at vænne dem til fremmede hunde og mennesker og for at dæmpe lysten til at gø. De sætter pris på en hel del motion og opholder sig gerne i det fri.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Deres skarpe opmærksomhed og manglende interesse for jagt gør dem til pålidelige vogtere af alt, hvad der er dem betroet. De er meget tæt knyttede til deres familie, retter sig gerne efter anvisninger og er ikke tilbøjelige til at gå deres egne veje.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr. Den er halvlang med let udstående dæk hår over en tæt underuld, som er fyldigere om vinteren end om sommeren. Pelsen fælder en del og er tilbøjelig til at filtre, og den skal derfor børstes grundigt igennem med jævne mellemrum.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: De mellemstore tyske spidser kan ofte være lidt egenrådige, så de er ikke helt lette at opdrage. Undgå hårde metoder, vær altid venlig, konsekvent, retfærdig og opfindsom med belønninger. Træn i korte og varierede tempofyldte sekvenser.

 

OPRINDELSE: De tyske spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund, som også talrige andre racer er udgået fra. De var fra middelalderen en fast del af livet på gårdene, hvor de holdt vagt, tog rotter og mus og fungerede som hyrdehunde. Godsejerne tolererede hundene, fordi de var uinteresseret i vildt og ikke lod sig oplære til jagthunde. Mittelspitz og grosspitz passer stadig deres oprindelige arbejde, mens rollen som selskabshunde næsten helt er overtaget af de to mindste varianter og af den lidt større keeshond.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her