Logo

Maremma

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Maremma

 

Hyrdehunde: Den italienske maremma er stærk og uafhængig. Den er ikke egnet som selskabshund.

 

HØJDE: Hanner 65-73 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT: 30-45 kg.

FARVER: Hvid.

HJEMLAND: Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cane da Pastore Maremmano-Abruzzese.

 

MENTALITET: I modsætning til de hyrdehunde, som flyttede rundt med flokken, blev kvægvogterne hos dyrene og beskyttede dem mod alt, hvad der truede dem. Hundene var ikke afhængige af hyrdens anvisninger, men arbejdede i store træk på egen hånd. Sådanne hunde er yderst selvstændige, afvisende over for fremmede og noget gøende.

 

BEHOV: God plads at røre sig på udendørs gerne i en indhegning, hvor hunden ikke bliver overrasket af andre hunde og af mennesker, den ikke kender. Den er ikke egnet som selskabshund.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Har på grund af sin størrelse behov for rigelig motion helst på sine egne betingelser. Forholder sig dog i ro det meste af tiden og holder vagt. Den har brug for sin flok, men har ikke noget stort kontaktbehov over for sine mennesker i øvrigt.

 

PELS OG PLEJE: Rigelig pels. Lang og tæt med temmelig grov dækpels og tyk underuld især om vinteren. Pelsen danner en solid krave rundt om halsen og faner bag på lårene og på halen. Kortere tilliggende pels på hovedet og på forsiden af benene. Den fælder meget og skal helst børstes ofte.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Meget selvstændig og nærmest egensindig. Den lader sig ikke eje af nogen, men opfører sig som en jævnbyrdig med dem, den lever sammen med. Disse egenskaber stiller store krav til ejerens konsekvens, men hårdhed fører ingen steder hen.

 

OPRINDELSE: Racen kan føres tilbage til omkring vor tidsregnings begyndelse, hvor den formentlig er indvandret til Italien fra Lilleasien. Midt i 1900-tallet var racen årsag til årtiers strid. Beboerne i Toscana og i kystprovinsen Maremma blev uenige med bjerg bønderne i Abruzzerne om, hvem der havde områdets mest originale hvide hyrdehunde. Striden blev bilagt i 1953 med godkendelsen af to næsten identiske typer som en og samme race, og den er stadig en værdsat vagthund i hjemlandet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.055 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her