Logo

Malinois

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Malinois

 

Hyrdehunde: Malinois har vundet god udbredelse som sports- og konkurrencehund i flere discipliner

 

HØJDE: Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT: 27-29 kg.

FARVER: Varmt rødgul med sorte hårspidser og sort maske.

HJEMLAND: Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Malinais.

 

MENTALITET: En aktiv og kvik hund med et stærkt vagtinstinkt både blandt dyrene på marken og i forhold til mennesker, hjem og ejendele. Det er en udpræget brugshund ligesom de tre andre belgiske hyrdehunde. De har fælles international standard, men regnes som fire selvstændige racer, der i de fleste lande ikke krydses indbyrdes.

 

BEHOV: Velegnet som selskabshund, blot den får tilstrækkeligt af motion og beskæftigelse. Den kræver god kontakt med familien, træning fra tidligste hvalpealder og daglige mentale udfordringer.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Meget glad for at bevæge sig og for at få mulighed for at løse opgaver af stadig stigende sværhedsgrad egenskaber, som gør den til en fortrinlig sports- og konkurrencehund inden for flere discipliner. Holder sig gerne forholdsvis nær sin ejer.

 

PELS OG PLEJE: Den korthårede variant af de belgiske hyrdehunde er meget nem at holde i hverdagen, og den fælder kun ubetydeligt, når den blot bliver børstet jævnligt. Pelsen er relativt blød uden stride eller ru dækhår. Den er tæt og beskytter godt på trods af sin manglende fylde.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Lærenem og arbejdsvillig, så indlæring gennemført med venlig konsekvens volder sjældent problemer. Hunden bliver dog let stresset ved for megen og for voldsom leg og motivering for eksempel med bold. Træn gerne søgeøvelser efter spor eller genstande.

 

OPRINDELSE: De belgiske hyrdehunde stammer ligesom schæferhunden fra de meget gamle, mellemeuropæiske fårehunde. Malinois var den første af de fire racer, som fik en fast etableret type, og den blev dermed målsætningen for de øvrige, da man i Belgien, som andre steder i slutningen af 1800-tallet, blev meget optaget af landets nationale hunderacer. Navnet kommer fra området omkring Malines eller Mechelen, hvor typen var særlig talrig. I hjemlandet er racen i dag meget populær som tjenestehund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her