Logo

Lakeland terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lakeland terrier

 

Terriere: Lakeland terrier er en charmerende selskabshund med en til tider lidt ilter karakter

 

HØJDE: Højst 37 cm for begge køn.

VÆGT: Hanner 7,7 kg. Tæver 6,8 kg.

FARVER: Sort og tan, blue og tan, rød, hvedefarvet, rød grizzle, leverfarvet. Blå eller sort.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Lakeland Terrier.

 

MENTALITET: Humørfyldt, frygtløs og energisk. Meget hengiven og venlig overfor familien. Glad for at lege og har det godt med familiens børn. Over for fremmede kan den optræde en smule afventende uden dog at være fjendtlig. En charmerende selskabshund hos mennesker, der forstår og accepterer det til tider letantændelige terriertemperament.

 

BEHOV: Ikke helt så motionskrævende som flere af de andre terrierracer, men også den behøver masser af afveksling, meningsfyldt beskæftigelse, tidlig socialisering og tæt menneskelig kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Udviklet til selvstændigt at finde og dræbe en ræv under jorden, og instinktet er stadig fuldt ud til stede. Selvom den ellers holder god kontakt, svigter hørelsen totalt. Når den ser en kat, får fært af ræv, eller når der er udsigt til slagsmål med artsfæller.

 

PELS OG PLEJE: Ru dækpels over kort og tæt underuld er fugtog smudsafvisende og beskytter hunden effektivt. I det daglige fjernes løse hår og noget af underulden med karte eller andet specialværktøj. Derudover skal pelsen trimmes (ikke klippes) i facon tre til fire gange om året.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Bør opdrages yderst konsekvent og venligt med respekt for racens selvstændighed. Begynd fra tidligste hvalpealder og træn derfra i korte og tempofyldte sekvenser og med varierede belønninger. Lad ikke hunden udfordre artsfæller eller slås.

 

OPRINDELSE: Racen nedstammer som de fleste britiske terriere fra old english black-and-tan terrier, som ikke eksisterer længere. Den udviklede sig i de ugæstfrie bjerge i Lake District i det nordvestlige England, hvor den ud over at deltage i jagt på ræv, grævling og odder også vogtede fjerkræ og lam. I disse egne var det tvingende nødvendigt at holde rævebestanden nede, da ræveunger netop holder op med at die, når lammene bliver født. Den seje terrier med det dødbringende bid var en god hjælper.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.103 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her