Logo

Laekenois

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laekenois

 

Hyrdehunde: Den pjuskede laekenois er altid kvik, veloplagt og parat til at bestille noget

 

HØJDE: Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT: 27-29 kg.

FARVER: Mørkt rødqul, ofte med sorte hårspidser.

HJEMLAND: Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Laekenois.

 

MENTALITET: Den sjældneste variant af de belgiske hyrdehunderacer har samme brugsegenskaber og mentalitet som de øvrige. Den er altid kvik, veloplagt og parat til at bestille noget. Det er en ypperlig vagthund, som kommer godt ud af det med familiens børn, men indimellem kan have det lidt vanskeligere med andre hunde.

 

BEHOV: Med tilstrækkelig motion, beskæftigelse og en god social kontakt med familien er den pjuskede laekenois en udmærket selskabshund i en sporty familie. Bør opdrages med venlig konsekvens.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Meget glad for at bevæge sig og for at få mulighed for at løse opgaver, som den finder meningsfyldte. Den er aktiv, livlig og samtidig meget opmærksom på sin ejer. En samarbejdsvillig race, som egner sig fint til forskellige former for hundesport.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen virker pjusket eller lokket. Dækhårene er stride og tætte over blødere underuld. Omkring næsen er pelsen nærmest strittende, men den danner ikke egentligt skæg som på de fleste ruhårede racer. Pelsplejen er enkel og består kun i en jævnlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS VED INDLÆRING OG HÅNDTERING: Arbejdsvillig og lærenem, så indlæring volder sjældent alvorlige problemer. Blot må man være opmærksom på alle de belgiske hyrdehundes forholdsvis lave stresstærskel. Træn afdæmpet og venligt, men konsekvent og hold en positiv kontakt.

 

OPRINDELSE: Formentlig afstamningsmæssigt i meget nær familie med malinois. Der er endda fremsat den teori, at en bestemt ruhåret hanhund og en bestemt korthåret tæve er stamforældre til begge varianter. Parret skulle i sidste halvdel af 1800-tallet have fået to ruhårede hvalpe, som blev grundlaget for laekenois, og to korthårede, som blev grundlaget for malinois. Den belgiske dronning Marie-Henriette fattede interesse for de ruhårede hyrdehunde, som fik navn efter slottet Laeken, hvor hun ofte boede.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her