Logo

Kuvasz

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kuvasz

 

Hyrdehunde: En hyrdehund med vagtinstinkt og jagtlyst kræver en ejer med solid hundeerfaring.

 

HØJDE: Hanner 71-75 cm. Tæver 66-70 cm.

VÆGT: 30-52 kg.

FARVER: Hvid.

HJEMLAND: Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN: Kuvasz.

 

MENTALITET: En kraftfuld, modig og selvstændig vogter af både kvæg og ejendom, som den dristigt forsvarer. Den er meget forbeholden over for fremmede, men loyal i forhold til sin ejer. Lederskabet skal dog her være på plads fra begyndelsen, hvis hunden ikke skal tage magten i familien, så racen kræver en erfaren hundeejer.

 

BEHOV: Passende plads at røre sig på i det fri, hvor den absolut befinder sig bedst. Konsekvent opdragelse fra tidligste hvalpealder, støttet af flest mulige arbejdsopgaver. Noget gøende.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Aktiv hyrdehund, som desuden har været brugt til jagt på ulv og vildsvin. Den har stadig en del jagtlyst, som gennem opdragelse bør holdes inden for visse grænser. Holder sig bortset fra jagtudflugterne i forholdsvis tæt kontakt med ejeren.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er middellang og bølget eller lokket med en temmelig grov struktur over blød, isolerende underuld. En robust og beskyttende pels, som dog kan samle meget snavs, når hunden opholder sig udendørs. Fælder temmelig meget, også selvom hunden bliver børstet ofte.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Skalopdrages med megen omtanke. Den skal socialiseres omhyggeligt og tidligt lære, hvad den må og ikke må. Træn varieret i korte sekvenser, så hunden ikke keder sig. På grund af racens jagtlyst kræver indlæring af indkald ekstra opmærksomhed.

 

OPRINDELSE: Nogle mener, at racen er indført af de oprindelige ungarske folkeslag, mens andre mener, at den er bragt til bjergmassivet Karpaterne af koumanerne et hyrdeog nomadefolk af tyrkisk oprindelse, der kom til Ungarn i 1200-tallet på grund af presset fra mongolerne. Denne typiske hyrdevagthund er uden tvivl i nær slægt med andre store, hvide hyrdehunde fra bjergegnene i Mellemog Sydeuropa. Anerkendt som selvstændig race i 1905, men tæt på udryddelse under og efter 2. Verdenskrig.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her