Logo

Keeshond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Keeshond

 

Spidshunde: En selvstændig, men også glad og behagelig selskabshund, som kan være noget gøende

 

HØJDE: 43-55 cm for begge køn.

VÆGT: 20-30 kg.

FARVER: Sølvgrå med sorte hårspidser og præcise sorte aftegninger i hovedet.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutscher Spitz (Wolfspitz/Keeshond).

 

MENTALITET: En selvstændig vagthund med et veludviklet beskytterinstinkt. Den er hengiven og meget trofast over for familien og pålidelig sammen med familiens børn, mindre imødekommende over for fremmede og ikke ubetinget venlig i omgangen med andre hunde. Den kan være noget gøende, men er ellers en glad og behagelig selskabshund.

 

BEHOV: Den er ikke megen motionskrævende, men den elsker gåture med masser af nye indtryk og oplevelser. Trives ikke med at være væk fra familien, men kan dog lære at være alene hjemme.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen har ingen tilbøjelighed til at gå efter vildt. Den holder sig i nærheden og vogter sit område, hvad enten det er familien på tur, en fritliggende gård eller en flodpram. Den er meget opmærksom og registrerer straks ethvert stemningsskift.

 

PELS OG PLEJE: Den lange, tætte og udstående pels kræver meget arbejde med børste og kam, mens hunden er ung. Når den grovere voksenpels er fuldt udviklet, bliver pelsplejen lettere, men hunden skal stadig børstes grundigt en gang om ugen. Racen er madglad, så pas på overvægt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom og lærer relativt hurtigt, menden gør hellere tingene efter sin egen afgørelse end på kommando, og den keder sig hurtigt ved for mange gentagelser. Opdragelsen kræver tålmodighed, fantasi og forståelse samt venlig konsekvens.

 

OPRINDELSE: Racen befinder sig i et bureaukratisk dødvande. Tyskland og flere andre lande hævder, den er identisk med den tyske wolfspitz, mens man i andre lande mener, at den er en selvstændig hollandsk race. Også navnet giver anledning til diskussioner. Det kan have forbindelse til udtrykket Jan Kees, et flamsk øgenavn for en hollænder, som også blev brugt om de hollandske indvandrere i Nordamerika yankee'er. Eller racen kan være opkaldt efter frihedshelten Cornelis Gyselaer med kaldenavnet Kees.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.809 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her