Logo

Japansk spids

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Japansk spids

 

Spidshunde: Japansk spids er en indtagende og kun lidt pladskrævende selskabshund

 

HØJDE: Hanner 30-38 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT: 6-8 kg.

FARVER: Hvid.

HJEMLAND: Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN: Nihon Supittsu.

 

MENTALITET: Den er livlig, kvik, munter og venlig. Velegnet som selskabshund også på begrænset plads og hos mange forskellige slags mennesker. En hengiven og trofast lille hund med stor værdighed og selvtillid. Nysgerrig og imødekommende over for fremmede, vagtsom og til tider noget gøende, hvis man ikke har sat grænser for det.

 

BEHOV: En hund, som har brug for mere motion, end størrelsen umiddelbart lader formode. Den sætter pris på nye oplevelser, på mulighed for at bevæge sig frit og på nær menneskelig kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er overraskende aktiv og robust, og hunden vil gerne undersøge alt ukendt. Den er en glimrende musefanger, men har ellers ikke den store jagtlyst, så den vælger som regel at holde tæt kontakt til sine mennesker frem for at gå sine egne veje.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er lang og meget fyldig med lige og udstående dækhår og kort, blød og tæt underuld. Den er ikke så arbejdskrævende, som man umiddelbart skulle forvente, men den skal dog børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at filtre og for at begrænse fældningen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er glad for at lege, så beløn hellere med ros og leg med en bold frem for med godbidder. Små hunde bliver hurtigt mætte og overvægtige. Træn venligt, positivt og varieret i korte og tempofyldte sekvenser. Undgå for mange gentagelser.

 

OPRINDELSE: Den lille kridhvide spids regnes trods navnet ikke for at være en oprindelig japansk race. Den menes at nedstamme fra hvide tyske spidshunde, som blev bragt til Japan omkring 1920 via Sibirien og den nordøstlige del af Kina, så der kan også være sket en krydsning med samojedehund. Frem til 1936 blev der importeret små hvide spidshunde fra USA, Canada og Australien, og racen blev avlet stadig mindre. Den har altid været selskabshund hos velsituerede japanere, og racen blev anerkendt i 1948.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.328 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her