Logo

Italiensk mynde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Italiensk mynde


Mynder. Ved første blik virker den italienske mynde skrøbelig, men den er langt mere robust, end den syner

 

HØJDE: 32-38 cm for begge køn.

VÆGT: Højst 5 kg.

FARVER: Ensfarvet sort, grå, skiferfarvet eller gul med hvidt på bryst og poter.

HJEMLAND: Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Piccolo Levriero Italiano.

 

MENTALITET: Den er i næsten et og alt en miniatureudgave af greyhound.  Den er kærlig og hengiven over for familien. Dog er den spinkle lille hund ikke helt egnet som legekammerat for mindre børn. I forhold til fremmede er den omgængelig, om end en smule reserveret. En nem og behagelig selskabshund, som kun fylder lidt.

 

BEHOV: Den har brug for et godt socialt liv og for masser af kontakt med mennesker. Desuden behøver den en hel del motion med mulighed for at løbe frit og mentalt stimulerende beskæftigelse.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den har altid været selskabshund, men har samtidig været brugt til kaninjagt. Den er livlig, aktiv og mere robust, end den ser ud til at være. Den er glad for at løbe, men størrelsen gør, at den ikke bevæger sig så langt væk. Den holder god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Den glatte, fine pels er tæt tilliggende og kræver kun lidt arbejde. En daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner støv og løse hår. Pelsen beskytter kun lidt, så hunden hader regnvejr. Som for de fleste små hunde behøver tænderne jævnlig rensning for tandsten.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er samarbejdsvillig, lærenem og opmærksom, og opdragelsen volder sjældent problemer. Træn venligt og konsekvent i korte, varierede sekvenser. Den overvurderer ofte sin egen størrelse, så undgå for voldsom leg med store, tunge hunde.

 

OPRINDELSE: Racen nedstammer fra de små mynder, der fandtes allerede ved faraonernes hof i antikkens Ægypten. Via Grækenland nåede den til Italien i 500-tallet før vor tidsregning. Den havde sin største udbredelse under renæssancen og i århundrederne derefter, hvor den var hoffernes og de fine damers yndling over det meste af Europa. Selvom den altid har været selskabshund, er den bestemt ikke tilfreds med at blive båret rundt på armen. Den kan løbe væddeløb, eller den kan blive en fin lydigheds- eller agilityhund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.542 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her