Logo

Hvid schweizisk hyrdehund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvid schweizisk hyrdehund

 

Hyrdehunde: I Nordamerika bruges den hvide variant af schæferhunden til de samme opgaver som denne.

 

HØJDE: Hanner 60-66 cm. Tæver 55-61 cm.

VÆGT: 25-40 kg.

FARVER: Hvid, men en let cremet farve accepteres også.

HJEMLAND: Canada.

INTERNATIONALT RACENAVN: Weisser Schweizer Schäferhund.

 

MENTALITET: Nysgerrig, vagtsom og energisk. Beskyttende over for familien, afventende i omgangen med fremmede og kan derfor virke lidt reserveret. Racens hyrdehundebaggrund gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Derudover gør den i Canada og USA nytte som tjenestehund i politi og militær og som blindeførerhund.

 

BEHOV: En kraftig og muskuløs hund med et betragteligt behov for fysisk udfoldelse ved siden af et godt socialt liv med rigelig af mental stimulering og beskæftigelse og god kontakt til ejeren.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Ivrig og aktiv, især mens den er ung. Ingen væsentlig tendens til jagtudflugter eller til at strejfe omkring, selvom den udmærket kan arbejde selvstændigt. Udholdende og villig til at tage mod anvisninger fra føreren, som den er meget hengiven overfor.

 

PELS OG PLEJE: Yderpelsen er middellang, vandafvisende, noget grov og tilliggende. Underulden er tæt, fin og isolerer godt mod både kulde og varme. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning forhindrer den værste fældning, men noget kommer der alligevel.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen har en hurtig opfattelsesevne, er meget lærenem og arbejdsvillig, men den kan kede sig ved mange gentagelser. Træn varieret og tempofyldt med megen ros og belønning, og lad ikke hunden glemme, hvem der bestemmer. Undgå stressende bold- og pindekast.

 

OPRINDELSE: Den hvide hyrdehund er oprindelig en farvevariant af schæferhunden. Den var allerede kendt, da den målrettede avl af denne race begyndte i slutningen af 1800-tallet. Farven blev aldrig anerkendt i Tyskland, men navnlig i Canada og USA fortsatte avlen på farvevarianten, som nu er godkendt som selvstændig race i mange lande. Den hvide hyrdehund bruges i Nordamerika til de samme opgaver som schæferhunden, men opdrættes også i vid udstrækning som selskabshund og som sports- og konkurrencehund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.897 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her