Logo

Hollandsk hyrdehund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hollandsk hyrdehund

 

Hyrdehunde: De tre hollandske hyrdehunde er her repræsenteret af den korthårede variant.

 

HØJDE: Hanner 57-62 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT: 29-31 kg.

FARVER: Brindlet på brun eller grå bund, gerne med sort maske.

HJEMLAND: Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Hollandse Herdershond.

 

MENTALITET: Den hollandske hyrdehund er, ligesom sine nære slægtninge fra Belgien, en livlig og opmærksom hund. Den er vagtsom og måske lidt forbeholden over for fremmede, men trofast, hengiven og godmodig over for alle familiens medlemmer. En alsidig hund til både sport og arbejde, som også tilpasser sig livet som selskabshund.

 

BEHOV: En race, som sætter stor pris på motion, og som er glad for at løse opgaver som den finder meningsfyldte. Den behøver en tæt kontakt til sine mennesker og knytter sig ofte mest til en bestemt person i familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen har bevaret mange af sine oprindelige hyrdehundeinstinkter. Den er aktiv og glad for at bevæge sig, udholdende og samarbejdsvillig. Den retter sig gerne efter ejerens anvisninger og holder generelt tæt kontakt, da jagtlysten er behersket.

 

PELS OG PLEJE: Den hollandske hyrdehund forekommer i tre hårlagsvarianter: langhåret, korthåret eller ruhåret. Varianterne registreres som selvstændige racer og krydses ikke indbyrdes. I alle tre tilfælde er pelsplejen overkommelig. Jævnlig gennembørstning er nok til at begrænse fældningen til et minimum.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Arbejdsvillig og positiv over for indlæring. Bør opdrages konsekvent, men uden hårdhed, da hunden risikerer at miste tilliden og dermed arbejdsglæden, fordi den er meget knyttet til sin fører. Træn kvikt og varieret med masser af belønning.

 

OPRINDELSE: Baggrunden er uden tvivl de gamle mellemeuropæiske fårehunde altså den samme som de fire belgiske hyrdehunde og nutidens schæferhund. Pelsvarianterne hos de hollandske hyrdehunde blev udviklet tidligt i 1800-tallet og fastlagt ved udgangen af århundredet. Racerne har altid stået i skyggen af schæferhunden og de belgiske slægtninge. De har nogen udbredelse i hjemlandet, hvor de benyttes som redningshunde, hjælpehunde for blinde og handicappede og som sports- og konkurrencehunde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her