Logo

Haldenstøver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Haldenstøver

 

Jagthunde - drivende og støvere. Racen er mild og føjelig, men den behøver megen motion og mentalt stimulerende beskæftigelse

 

HØJDE: Hanner 52-60 cm. Tæver 50-58 cm.

VÆGT: 23-29 kg.

FARVER: Hvid med sorte partier og rødbrune aftegninger.

HJEMLAND: Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN: Haldenstøver.

 

MENTALITET: En udpræget jagthund med et mildt og føjeligt væsen. Den kan være umådelig hengiven i familien, og den er venlig og tolerant over for alt og alle. Den kan udmærket tilpasse sig et liv i en familie, som forstår dens baggrund og oprindelige anvendelse, og som er indstillet på at tilfredsstille dens jagt- og sporinstinkter.

 

BEHOV: Den har en stærk trang til at bevæge sig og behøver megen motion samt mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Den knytter sig stærkt til sin familie og trives kun med social nærhed.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Som de øvrige skandinaviske støvere har den altid jaget alene med sin fører, aldrig sammen med flere hunde. Den er selvstændig og går gerne sine egne veje over store afstande, men den kan også trænes til at holde kontakt og være lydhør over for anvisninger.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort og glat med tæt tilliggende dækhår og tæt, blød underuld. Hunden tåler en rimelig grad af kulde, blot den er i bevægelse. Den fælder noget, og de hvide hår ses meget på tøj og tæpper. Brug gummibørste eller et fugtigt vaskeskind flittigt allerhelst dagligt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: De drivende jagthunde er på en gang følsomme og selvstændige. Opdragelsen skal begynde tidligt, være helt igennem venlig, men samtidig konsekvent. Træn ofte i korte, varierede og tempofyldte sekvenser, så hunden ikke mister interessen.

 

OPRINDELSE: Norge har en stærk jagttradition og flere typer af drivende jagthunde, tilpasset forholdene i de forskellige dele af landet. Haldenstøveren har eksisteret i lokalområdet i mindst et par hundrede år. Dens baggrund er lokale hunde krydset med den engelske foxhound. Den blev først anerkendt som selvstændig race i 1952 og er fortsat fåtallig og nærmest ukendt uden for Skandinavien. Dens karakteristiske farver gør det nemt at få øje på hunden både sommer og vinter, i skoven og i det åbne landskab.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her