Logo

Hønsehund gammel dansk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hønsehund gammel dansk

 

Jagthunde stående. En god familiehund hos jægere og aktive mennesker med interesse for at færdes meget i naturen

 

HØJDE: Hanner 54-60 cm. Tæver 50-56 cm.

VÆGT: 26-35 kg.

FARVER: Hvid med brune aftegninger, som enten er store og få eller mange små pletter.

HJEMLAND: Danmark.

INTERNATIONALT RACENAVN: Gammel dansk hønsehund.

 

MENTALITET: Den er generelt behersket og ligevægtig. Rolig og stilfærdig i familien, overbærende og tålmodig over for familiens børn og omgængelig i forhold til fremmede og andre hunde. Dens tiltalende væsen gør den velegnet som familiehund dog helst hos aktive mennesker med interesse for og lyst til at færdes meget i naturen.

 

BEHOV: Den har brug for masser af fysisk motion, hvor den både får mulighed for at bevæge sig frit, bruge sin fine lugtesans og apportere. Nær menneskelig kontakt er også vigtig for dens trivsel.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Under jagten bevæger den sig forholdsvis langsomt. Den arbejder selvstændigt, men bevarer altid kontakten med jægeren og løser sin opgave som stående hønsehund uden at skabe unødig uro i terrænet. Den er sjældent tilbøjelig til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE: Den korte og tætte pels føles hård. Den beskytter ikke meget mod vejrliget, men hunden er robust og ikke kuldskær. Løse hår og støv fjernes let med en gummibørste eller et fugtigt vaskeskind. Gør det dagligt, ellers ses navnlig de hvide hår tydeligt på møbler og tæpper.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom, lærevillig og glad for at samarbejde. Den hurtigste og mest holdbare indlæring får man, når træningen gennemføres med hensynsfuld, venlig og motiverende konsekvens. Beløn hurtigt og varieret og skift ofte træningsmiljø.

 

OPRINDELSE: Nordens eneste stående jagthunderace opstod tidligt i 1700-tallet ved krydsning af omrejsende tateres hunde med lokale gårdhunde. Taterhundene, der formentlig havde et væsentligt islæt af spanske pointere, var kraftige og blev foruden til jagt brugt som træk- og lastdyr. Gårdhundene var støvere af type som forfaderen til blodhund. Racens gode næse og evnen til at holde kontakt med jægeren gjorde den i 1800-tallet til Danmarks mest anvendte jagthund, og den er stadig populær herhjemme.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Griffon korthalsJagthunde stående. Racen er opkaldt efter sin skaber, og navnet har intet at gøre med...
• PudelpointerJagthunde stående. Pudelpointeren adskiller sig fra den ruhårede hønsehund ved en større...
• PointerJagthunde stående. Pointeren er en stilfuld og elegant race et betagende syn i fuld fart...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!