Logo

Hälleforshund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hälleforshund

 

Spidshunde: Hälleforshunden er som race endnu under opbygning, men på vej mod international anerkendelse

 

HØJDE: Hanner 55-63 cm. Tæver 52-60 cm.

VÆGT: 18-20 kg,

FARVER: Forskellige lyse nuancer af rødgul.

HJEMLAND: Sverige,

INTERNATIONALT RACENAVN: Hälleforshund

 

MENTALITET: Den er stærk både fysisk og mentalt, energisk, modig og hårdfør. I familien er den rolig og omgængelig, men den knytter sig ofte mest til en bestemt person. Den er vagtsom, noget skeptisk over for alt fremmed og meget gøende. Den kræver en ejer med stor hundeerfaring, og den er ikke egnet som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Energien og jagtlysten er voldsom og skal tilfredsstilles gennem megen fysisk motion og mange mentalt stimulerende opgaver. Den opholder sig gerne udendørs, men behøver også nær kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er formidabel på elgjagt og skarp over for rovvildt som bjørn og los. Selv den mest vedholdende træning vil ikke dæmpe meget på jagtlysten, så det er en hund, der skal holdes i line eller bag et solidt hegn, hvis man vil forhindre jagtudflugter.

 

PELS OG PLEJE: Den korte og tætte pels står noget ud fra kroppen og beskytter hunden effektivt i selv det barskeste vejr. Den har en kraftig og tæt underuld, som skifter i tykkelse afhængigt af årstiden. Den fælder meget i overgangsperioderne og skal jævnligt børstes grundigt igennem.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er yderst selvstændig, så opdragelsen kan være noget af en udfordring. Begynd tidligt, og træn varieret i korte og kvikke sekvenser. Vær ubøjelig konsekvent, men undgå al hårdhed, som kun vil gøre hunden uvillig til at samarbejde.

 

OPRINDELSE: Racen kan føres tilbage til et kuld elg hunde, som blev født i slutningen af 1930'erne. Moderen var en sibirisk jagtspids fra ostjak-nomaderne, som en rejsende havde bragt til Hällefors Bruk i Sverige. Faderen var en gul hund fra Sundsvall, som var vidt berømt for sit talent for elgjagt. Senere har finsk spids været med til at danne basis for racen, der blev godkendt i Sverige i år 2000. I løbet af de næste ti år forventer man, at den er homogen nok til at opnå international anerkendelse.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.420 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her