Logo

Groenendael

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Groenendael

 

Hyrdehunde: Det er stort set kun farven, der adskiller den sorte groenendael fra den gyldne eller den grå tervueren

 

HØJDE: Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT: 27-29 kg.

FARVER: Sort.

HJEMLAND: Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Groenendael.

 

MENTALITET: Af sind meget lig de tre andre belgiske hyrdehunde, så bemærkningerne om malinois, tervueren og laekenois gælder lige så vel for den sorte groenendael og omvendt.

De er alle livlige og opmærksomme. De er tæt knyttet til deres mennesker og fungerer udmærket som selskabshunde i en aktiv familie med nogen hundeerfaring.

 

BEHOV: Rigelig aktivitet med en del motion og mulighed for at bevæge sig frit. Desuden daglige mentale udfordringer og et godt socialt liv. En understimuleret hund kan være irriterende rastløs.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Utrættelig fritidskammerat og konkurrencehund inden for flere forskellige slags hundesport. Aktiv og stærkt førerorienteret, men også i stand til at arbejde selvstændigt, når situationen kræver det. Bør socialiseres målrettet fra hvalpealderen.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er lang på kroppen, halen, bag på benene og især rundt om halsen og på brystet, hvor den danner en tydelig krave. På hoved, ører og foran på benene er pelsen kort. Pelsplejen er overkommelig og klares med en grundig omgang med børste og kam en gang om ugen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Glad og positiv over for indlæring og nem at opdrage. Træn venligt med ubetinget konsekvens. Undgå at stresse hunden med overdrevne belønninger og for voldsom leg mellem øvelserne. Lad den i stedet falde helt til ro mellem hver sekvens.

 

OPRINDELSE: Baggrunden er fælles for de belgiske hyrdehunde, og navnlig groenendael og tervueren er formentlig i nær familie med hinanden. Det er stort set kun farven, der adskiller de to racer, og det kan endda en sjælden gang ske, at der i et groenendaelkuld optræder en hvalp med tervuerenfarver. I nyere tid har både groenendael og de tre andre racer fundet god anvendelse som redningshunde og hjælpehunde for blinde og handicappede. Racen har fået navn efter slottet Groenendael syd for Bruxelles.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.404 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her