Logo

Greyhound

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Greyhound

 

Mynder. En greyhound kan komme op på en fart af 60 km/t, men den er ikke specielt udholdende

 

HØJDE: Hanner 71-76 cm. Tæver 68-71 cm.

VÆGT: 27-32 kg.

FARVER: Sort, hvid, rød, blå, fawn, vildtfarvet, brindlet eller enhver af disse farver blandet med hvid.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Greyhound.

 

MENTALITET: Blid og afbalanceret med en lidt tilbagelænet holdning til omgivelserne. Den er kærlig og hengiven og en behagelig selskabshund for en familie, der gennem træning og håndtering forstår at tilgodese dens behov for at løbe. Den er generelt venlig mod alle mennesker og mod andre hunde, og den sætter stor pris på kontakt.

 

BEHOV: Den har brug for dagligt at få mulighed for at løbe frit, men dens motionsbehov er ellers normalt ikke så voldsomt, som den giver indtryk af. Den behøver ubetinget en tæt social kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Hjemme er den rolig og afslappet. Ude kan den blive grebet af ubetvingelig jagtlyst og en voldsom trang til at løbe efter alt, der bevæger sig også katte og små hunde. Den kommer hurtigt op på en fart af 60 km/t. og så er den svær at kalde tilbage.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er fin, glat og tæt tilliggende. Den fælder noget, men en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner de løse hår. Pelsen yder meget lidt beskyttelse, så i koldt og vådt vejr kan hunden være temmelig modvillig til at gå uden for en dør. Et dækken kan hjælpe.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Dens specielle bygning gør det vanskeligt for den at sidde i længere tid ad gangen. Det er ikke en naturlig stilling for racen. Træn venligt og konsekvent og læg hovedvægt på indkald. Vælg for en sikkerheds skyld legekammerater med en vis størrelse.

 

OPRINDELSE: Det vides med sikkerhed, at kelterne havde mynder på De Britiske Øer allerede i 375 før vor tidsregning, formentlig medbragt fra Mellemøsten under folkevandringerne. Der findes antikke afbildninger af sådanne hunde fra Ægypten, Grækenland og Romerriget. Senere blev racen adelens jagthund, og allerede i 1500-tallet blev der arrangeret væddeløb med greyhounds. Racenavnet er et mysterium. Det kan betyde græsk hund, eller det kan være afledt af det gamle keltiske ord grei, som betyder fin eller smuk.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her