Logo

Grand danois

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grand danois

 

Vagt- og gårdhunde: En så stor hund som grand danois skal fodres og motioneres med omtanke under opvæksten

 

HØJDE: Hanner mindst 80 cm. Tæver mindst 72 cm.

VÆGT: 46-54 kg.

FARVER: Gul, tigret eller sorthvid-broget (harlekin) samt sort eller blå eventuelt med hvide aftegninger.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutsche Dogge.

 

MENTALITET: Venlig og kærlig over for familien, især børnene. Over for fremmede er den mere forbeholden uden dog at være afvisende. En velafbalanceret og social selskabshund, som knytter sig tæt til sine mennesker, men som alene på grund af størrelsen kræver megen plads omkring sig og visse hensyn omkring foder og motion i opvækstperioden.

 

BEHOV: Har som alle hunde brug for passende daglig motion og tæt social kontakt. Musklerne skal hos den unge hund bygges op i et roligt tempo ved gåture i kuperet terræn og på blødt underlag.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Lydhør inden for kortere afstand, mindre hvis den får lov til at bevæge sig længere væk. Racen blev oprindelig brugt til jagt på storvildt, og den har stadig jagtlyst i behold. Pas på, at for eksempel leg med små hunde ikke udvikler sig til ukontrolleret jagt.

 

PELS OG PLEJE: Kort, tæt og glat pels uden beskyttende underuld. Den behøver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind, ellers vil den fælde noget. De stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og tæpper, hvor de kan være svære at fjerne, og hvor de hvide hår ses meget.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er let at påvirke og skalopdrages venligt og konsekvent, gerne i vekslende omgivelser. Som hvalp er den meget lærevillig og modtagelig for belønning, så start tidligt, mens hunden endnu er nem at håndtere. Træn i korte sekvenser.

 

OPRINDELSE: Racen kan føres tilbage til alanerne, en folkevandringsstamme, som kom til Europa fra Kaukasus. Deres mastifflignende hunde blev krydset med store mynder til jagt på bjørne, vildsvin og hjorte. Der opstod gennem århundreder forskellige lokale typer. I Danmark blev racen opdrættet blandt andet i de kongelige stalde på Frederiksborg allerede i 1500-tallet, deraf navnet grand danois, som bruges i mange lande. I Tyskland besluttede man i 1878 at sammenfatte varianterne til en race under navnet Deutsche Dogge.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her