Logo

Gotlandsstøver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gotlandsstøver

 

Jagthunde - drivende og støvere. Gotlandsstøver er godkendt i Sverige, men venter endnu på den internationale anerkendelse

 

HØJDE: Hanner 48-56 cm. Tæver 44-52 cm.

VÆGT: 20-25 kg.

FARVER: Gul eller rødgul med mindre, hvide aftegninger.

HJEMLAND: Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN: Gotlandsstövare.

 

MENTALITET: Den er generelt stilfærdig, venlig og imødekommende både over for mennesker og artsfæller. Den kan udmærket finde sig til rette som familiehund hos mennesker med mange udendørs aktiviteter. Man må blot ikke glemme, at det er en hund med stærke jagtinstinkter, og at den derfor ikke er egnet som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Den behøver et godt socialt liv med nær kontakt til mennesker. Desuden har den brug for rigelig fysisk motion og mange opgaver, som stimulerer den mentalt, for eksempel at finde og følge et spor.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtlysten er stor og frister let hunden til at gå sine egne veje, hvis den får fært af vildt. Selvom den holder forholdsvis god kontakt, er det ikke en hund, man uden grundig træning skal regne med at kunne slippe løs på steder med vildt og trafik.

 

PELS OG PLEJE: Den korte glatte pels er glansfuld og tæt tilliggende og beskytter nogenlunde. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår, som ellers vil bore sig lodret ned i tæpper og møbler. Vinterens lette underuld holdes nemt fri for løse hår ved hjælp af en gummibørste.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Det kræver en tidlig, venlig og konsekvent opdragelse at lære den at komme, når der bliver kaldt. Beløn altid kontakt og træn vedholdende, tempofyldt og varieret i korte sekvenser i forskellige omgivelser, så hunden ikke mister interessen.

 

OPRINDELSE: Racen stammer fra kontinentale støvere af østeuropæisk type, som kom til Sverige i begyndelsen af 1700-tallet. De blev krydset med lokale hunde og senere med racer som foxhound, harrier, beagle og schweiziske støvere. Racen blev anerkendt i 1920, men allerede ti år senere blev den betragtet som en farvevariant af smålandsstøveren og i 1934 som en rød-hvid hamiltonstøver. I 1989 begyndte et målrettet avlsarbejde, som nu er tæt på at være afsluttet. Racen var særlig udbredt på øen Gotland.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.739 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her