Logo

Fransk bulldog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk bulldog

 

Selskabshunde. Det er en lille, muskuløs hund, men et par daglige spadsereture dækker alligevel motionsbehovet

 

HØJDE: 30-32 cm for begge køn.

VÆGT: 8-14 kg.

FARVER: Fawn eller brindlet fawn med eller uden mindre eller større hvide aftegninger.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bouledogue Francais.

 

MENTALITET: Generelt en venlig, hengiven og charmerende hund, som helst knytter sig mest til en bestemt person i familien. Den tolererer familiens børn og er omgængelig over for fremmede, men med en fjern fortid som kamphund kan den godt optræde udfordrende over for andre hunde. Den snorker meget, men er kun lidt gøende.

 

BEHOV: Den behøver tidlig socialisering til børn og andre hunde og et liv som husets midtpunkt. Motionsbehovet er behersket, men den behøver daglige spadsereture og mentalt stimulerende opgaver.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Alle bulldogger er individualister, og der er store variationer inden for racen. Generelt er de behagelige selskabshunde i en rolig familie. I varmt vejr bør de ikke udsættes for voldsom fysisk aktivitet, da de kan få problemer med vejrtrækningen.

 

PELS OG PLEJE: Den korte og tæt tilliggende pels holdes fri for løse hår med en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind. Læbefolderne skal holdes rene, og tænderne skal jævnligt renses for tandsten. Vær også opmærksom på kønsdelene, som hunden har svært ved selv at holde rene.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Opdragelsen kræver tålmodighed og venlig konsekvens. Træn varieret i korte sekvenser, så hundens opmærksomhed fastholdes. Det kan være en fordel at bruge en kropssele. Skrid hurtigt ind, hvis det trækker op til konflikt med andre hunde.

 

OPRINDELSE: Den menes at stamme fra små individer af spanske tyrekamphunde, som kom til Paris i slutningen af 1800-tallet. Her blev de krydset med engelske dværg bulldogger, muligvis medbragt af tekstilarbejdere, som af bitter nød var flyttet fra England til Normandiet.

I 1880'erne var den dragernes, slagternes og kuskenes hund i de berømte haller, men også kunstnermiljøet og det bedre selskab faldt for dens helt specielle fremtoning og karakter. I dag er den udbredt som selskabshund over hele verden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.092 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her