Logo

Fox terrier, ruhåret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fox terrier, ruhåret

 

Terriere: Den ruhårede fox terrier er aktiv og foretagsom, men også meget selvbevidst.

 

HØJDE: Hanner højst 39 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT: Hanner ca. 8,25 kg. Tæver en smule mindre.

FARVER: Hvidt er dominerende med aftegninger af sort, black and tan eiler tan.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Fox Terrier, Wire.

 

MENTALITET: Venlig og imødekommende både i forhold til familien og over for fremmede, men den kan være temmelig udfordrende mod andre hunde. Den er foretagsom, legesyg, glad for børn og spændt af forventning ved den mindste udsigt til nye oplevelser. Som selskabshund er den livlig og charmerende med nogen tendens til stædighed.

 

BEHOV: En ukuelig følgesvend, som sætter pris på en del motion og nærmest forlanger at blive holdt beskæftiget med opgaver, som den finder meningsfyldte. Behøver desuden en god social kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Oprindelig en jagtterrier, hvis instinkter stadig ligger lige under huden. Den jager gerne alt, hvad der bevæger sig, og når næsen slår til, slår ørerne fra, så den kan være meget svær at kalde tilbage, selvom den ellers holder god kontakt med sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Tæt og meget ru dækpels over en kort og mere blød underuld. Pelsen skal trimmes tre til fire gange årligt, afhængigt af strukturen. Den må absolut ikke klippes, hvis den skal bevare sin fugtog smudsafvisende evne. Den fælder kun, når den burde have været trimmet.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Tidlig socialisering og konsekvent opdragelse dæmper tilløb til skarphed mod andre hunde. Træn venligt i korte og tempofyldte sekvenser og med respekt for racens selvstændighed. Læg hovedvægt på indkald. Varier øvelserne og beløn meget.

 

OPRINDELSE: De britiske jagtterriere var oprindelig brune eller sorte med rødbrune aftegninger. Først fra omkring år 1800 begyndte opdrætterne at interessere sig for mere hvide hunde, fordi de var lettere at skelne fra ræven. Oprindelig var den ruhårede og glathårede fox terrier samme race, men deres veje skiltes i slutningen af 1800-tallet. Den glathårede var i begyndelsen mest almindelig, men den ruhårede blev top modehund i 1930'erne, og den blev en af de mest udbredte selskabshunde i mange lande.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.075 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her