Logo

Eurasier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eurasier

 

Spidshunde: Eurasieren blev i 1960 skabt som selskabshund ved at krydse chow chow og keeshond

 

HØJDE: Hanner 52-60 cm. Tæver 48-56 cm.

VÆGT: 18-32 kg.

FARVER: Alle farver og farvekombinationer er tilladt, undtagen helt hvid, hvidbroget og leverfarvet.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Eurasier.

 

MENTALITET: Den er selvbevidst, rolig, afbalanceret, vagtsom og opmærksom uden at være meget støjende. En moderne race, som er skabt til at være familiehund, men som dog ikke er nogen begynderhund. Den er stærkt knyttet til sine mennesker, men ofte lidt tilbageholdende over for fremmede. Omgængelig i forhold til andre hunde.

 

BEHOV: Den unge hund har brug for en del motion, men som voksen er den ikke specielt krævende. En meget tidlig socialisering og en nær kontakt med familien dæmper meget af dens reservation.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtinstinktet er behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd. Selvom den har en god portion egensindighed og ikke altid er villig til at rette sig efter anvisninger, holder den sig gerne i nærheden af sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er middellang og løst tilliggende med tæt underuld, og den beskytter godt mod al slags vejr. Den kræver en del pleje i fældeperioderne forår og efterår, og navnlig mens hunden er ung. Hos den voksne hund kan man slække lidt på hyppigheden af gennembørstningerne.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den opfatter hurtigt og husker alt positivt som negativt livet igennem. Slægtskabet med chow chow fornægter sig ikke. Man opnår intet ved tvang eller gentagelser. Træn varieret i skiftende miljø. Beløn med blandt andet bold, leg og godbidder.

 

OPRINDELSE: Tyskeren Julius Wipfel krydsede i 1960 en chow chow og en wolfspitz/keeshond med det formål at skabe en sund, naturlig og omgængelig europæisk spidshund med de russiske lajkaer som forbillede, men uden disses store jagtlyst. Han kaldte racen for wolf-chow. Senere blev den krydset med samojedehund for at få en mere elegant hund med et venligt væsen. I 1973 blev racen internationalt anerkendt under navnet eurasier. Siden er den i mange lande blevet kendt som en ukompliceret selskabshund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.842 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her