Logo

Etnahund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Etnahund

 

Spidshunde: Den elegante race fra Etnas ujævne lavaskråninger har bevaret meget af den oprindelige jagtlyst

 

HØJDE: Hanner 46-52 cm. Tæver 42-50 cm.

VÆGT: 8-12 kg.

FARVER: Fauve med eller uden hvide aftegninger eller hvid med orange aftegninger.

HJEMLAND: Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cirneco dell Etna.

 

MENTALITET: Den mindre og lettere udgave af pharaoh hound har masser af temperament, men er samtidig blid og hengiven over for alle, den kender. I forhold til fremmede mennesker og andre hunde er den afventende og kan være noget forbeholden. Som selskabshund kan dens stærke jagtinstinkt og behov for bevægelse skabe problemer.

 

BEHOV: Indendørs er den rolig, kontaktsøgende og meget lidt pladskrævende. Men den er næppe nogen byhund, da den kræver afløb for sin udprægede trang til nye oplevelser og til at løbe frit.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En særdeles aktiv jagthund, oprindelig tilpasset jagt på vilde kaniner i det vanskelige terræn på Etnas ujævne lavaskråninger. Den lytter og snuser sig frem til byttet, forfølger det gøen de ved hjælp af synet og dræber det hurtigt og effektivt.

 

PELS OG PLEJE: Den korte, fine og tæt tilliggende pels yder ingen beskyttelse mod fugt og kulde, så hunden går kun modvilligt ud i dårligt vejr. Når det er varmt, opholder den sig til gengæld gerne udendørs. Pelsplejen indskrænker sig til en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Beløn hunden for samarbejde og kontakt. Trænes den venligt, vedholdende og konsekvent med mange belønninger, reagerer den erfaringsmæssigt positivt. Det bliver dog næppe en hund, som man kan slippe løs på steder med vildt og trafik.

 

OPRINDELSE: Man har ment, at racen stammede fra oldtidens jagthunde, og at den fra Nildeltaet kom til Sicilien med fønikerne. Nye undersøgelser hævder imidlertid, at det er en indfødt race af siciliansk oprindelse. Under alle omstændigheder bekræfter mønter og graveringer, at den fandtes i egnen omkring vulkanen Etna i flere hundrede år før vor tidsregning. Her levede den i århundreder isoleret og upåagtet som jagthund, og her har den stadig sin største udbredelse. Uden for Italien er den sjælden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.264 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her