Logo

Engelsk springer spaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Engelsk springer spaniel

 

Jagthunde apporterende. Engelsk springer spaniel fungerer fint både som aktiv jagthund og som familie- og selskabshund

 

HØJDE: Ca. 51 cm for begge køn.

VÆGT: 22-24 kg.

FARVER: Leverbrun og hvid eller sort og hvid. Begge eventuelt med tan aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATlONELT RACENAVN: English Springer Spaniel.

 

MENTALITET: Den største af spaniel racerne er på en gang en rolig og afbalanceret familie- og selskabshund og en energisk jagthund, der skal have afløb for sin trang til aktivitet. Den er trofast og hengiven i familien, venlig og overbærende sammen med børn. Den er vagtsom, men omgængelig over for fremmede og i forhold til andre hunde.

 

BEHOV: Den behøver motion og nyder i fulde drag at få lov til at bevæge sig frit. Den har desuden brug for opgaver, som stimulerer den mentalt, og for et godt socialt liv med nær kontakt til familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Som jagtbrugshund søger den over store områder, rejser vildtet og apporterer efter skuddet. Men den tager ikke stand som setterne, som den ellers danner baggrund for. Den er meget glad for vand. Generelt holder den relativt god kontakt med sin fører.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er tæt tilliggende, glat og robust uden at være grov. Den beskytter godt mod al slags vejr og er mindre plejekrævende end visse andre spanielracers, da behængene er moderate. Den behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning og lejlighedsvis vask, klip og trim.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Som regel er den glad for at lære og meget samarbejdsvillig. Begynd indlæringen tidligt og træn motiverende, venligt og konsekvent i korte, tempofyldte sekvenser. Udnyt apporteringslysten og sporevnen til variation af belønningerne.

 

OPRINDELSE: Racen er gammel muligvis den ældste af alle jagthunde. Den blev oprindelig brugt til at finde vildtet og jage det op under jagt med net, falke eller mynder. I hjemlandet er racen i dag opsplittet i en type, som udelukkende anvendes til jagt, og en type, der er familie-, selskabs- og udstillingshund. Også her i landet kan man møde de to typer. Udseendemæssigt er der desuden en smule forskel på hunde med engelsk og amerikansk baggrund dog langtfra så udpræget som hos cocker spaniel.

 


 

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.502 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Din mening om dyreabc.dk
Hvad er godt?
Hvad er dårligt?
Hvad mangler?
Mange tak for dit svar! Vi bruger svaret til at blive bedre.