Logo

Drentsche patrijshond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Drentsche patrijshond

 

Jagthunde stående. En fortid som både jagt- og gårdhund gør racen velegnet som familiehund hos aktive mennesker

 

HØJDE: 55-64 cm begge køn.

VÆGT: 25-29 kg.

FARVER: Hvid med brune eller orange aftegninger og med eller uden små pletter.

HJEMLAND: Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Drentsche Patrijshund.

 

MENTALITET: Det er en energisk jagthund med egenskaber, som også gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Den er af natur pålidelig og elskværdig, blid og hengiven i familien og glad for familiens børn. Den er vagtsom uden at være afvisende over for fremmede, og den kommer som regel godt ud af det med andre hunde.

 

BEHOV: Racen er kun moderat motionskrævende, selvom den sætter stor pris på at få lov til at bevæge sig frit. Den har brug for nær kontakt med sine mennesker og trives bedst i faste rammer.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den afsøger terrænet grundigt og nøjagtigt uden at komme for langt væk fra sin fører. Den arbejder i behersket tempo og holder altid tæt kontakt. Den egner sig til jagt på alle former for vildt i alle terræner og er effektiv til eftersøgning af skadet vildt.

 

PELS OG PLEJE: Den middellange pels er tæt og beskytter hunden godt i al slags vejr. Den er glat, tilliggende og danner frynser på ørerne, bag på benene og på halen. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning og frisering holder den glansfuld og fri for snavs og filtre.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er generelt samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Den er også lærenem, god til at koncentrere sig og ivrig efter at arbejde. Beløn selvstændig indsats og giv hunden opgaver, der styrker dens selvtillid, såsom sporsøg og apportering.

 

OPRINDELSE: I 1500-tallet udviklede racen sig fra jagthunde, der kom til Holland fra Spanien via Frankrig, og afbildninger viser, at den ikke har forandret sig nævneværdigt siden. Navnet betyder agerhønsehunden fra Drenthe, som var den provins, hvor det var lykkedes at undgå krydsning med andre jagthunderacer. Racen var her lige så meget gårdhund hos hedebønderne, som den var jagthund, og lejlighedsvis blev den også spændt for trækvognen. Livet som gårdhund er baggrunden for dens særlige karakter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her