Logo

Dansk spids

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dansk spids

 

Spidshunde: Den danske spids er en af de meget gamle racer, som i disse år venter på international anerkendelse

 

HØJDE: Hanner 43-49 cm. Tæver 39-46 cm.

VÆGT: 12-18 kg.

FARVER: Fra hvid over i bisquit (gulligt cremefarvet). Den har det med at blive cremet med alderen.

HJEMLAND: Danmark.

INTERNATIONALT RACENAVN: Canis lupus familiaris. Racen er endnu ikke internationalt anerkendt.

 

MENTALITET: Den er venlig, tolerant og omgængelig over for mennesker og andre dyr, vagtsom og noget gøende. I familien er den kærlig og meget hengiven og en altid veloplagt legekammerat for børnene. Over for fremmede kan den være en smule reserveret. En fordringsløs hund, der finder sig godt til rette som værdsat selskabshund.

 

BEHOV: Trives bedst med et godt socialt liv i nær kontakt med mennesker, men den kan udmærket lære at være alene. Sætter stor pris på motion og beskæftigelse, men er ikke egentlig krævende.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den har helt frem til i dag fungeret som en kombination af gård hund og selskabshund. Dens jagtlyst er meget behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd, men holder sig oftest i nærheden af sit område og sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Den glansfulde og middellange pels har blød og tyk underuld, og den beskytter godt i al slags vejr. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for at begrænse fældningen til overgangsperioderne forår og efterår. Et bad to til tre gange om året gør underværker.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Opdragelsen volder sjældent problemer, hvis den påbegyndes tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hunden er kvik og glad for at løse opgaver, så med en varieret og tempofyldt træning er den velegnet til mange former for hundesport.

 

OPRINDELSE: Racen har formentlig eksisteret her i landet i utallige år. Den har levet et meget anonymt og ubemærket liv under navne som samojedespids, ulvespids og grønlænderspids. Den levede for det meste på gårde i Jylland som børnenes hund og i byerne hos jævne borgere og erhvervsdrivende. I 1988 tog Dansk Kennel Klub initiativ til at samle og mønstre så mange eksemplarer af racen som muligt. Det førte til en foreløbig registrering og en standard baseret på de hunde, der blev godkendt til avl.

 

Dansk spids er en hunderace, der stammer fra Danmark. Hunden har haft forskellige navne bl.a. samojedespids, ulvespids, grønlænderspids, og hvid spids. Senest blev racen kaldt dansk hvid spids.

Racen kan fra 1. januar 2013 stambogsregistreres i Dansk Kennel Klub's X-register, og den kan udstilles i Danmark. Racen er ikke FCI godkendt. Derfor er denne race endnu meget ukendt i Danmark.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her