Logo

Collie, korthåret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Collie, korthåret

 

Hyrdehunde. Arbejdsegenskaberne spillede en rolle for den korthårede collie længere end for den langhårede.

 

HØJDE: Hanner 56-61 cm. Tæver 51-56 cm.

VÆGT: 18-29 kg.

FARVER: Zobel, trefarvet eller blue merle med hvide aftegninger. Den hvide farve må dog ikke være dominerende.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Collie Smooth.

 

MENTALITET: Det er i princippet kun pelslængden, der adskiller de to collievarianter. I praksis er de i dag dog også lidt forskellige af væsen. Den korthårede" sportsmodel " har ikke i samme grad været avlet udelukkende på udseendet, så den har bevaret mere af hyrdehundeinstinktet. Den er venlig og en fortrinlig selskabshund.

 

BEHOV: En livlig hund, som har brug for en hel del motion og beskæftigelse i form af opgaver, som kan stimulere den mentalt. Behøver desuden et godt socialt liv med tæt kontakt til familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Aktiv, årvågen og knap så følsom over for uventede påvirkninger som den langhårede collie. Man fristes til at betragte den som en mellemting mellem denne og den til tider overdrevent foretagsomme border collie. Kontaktglad og lydhør over for anvisninger.

 

PELS OG PLEJE: Dækpelsen er strid i strukturen, kort og glat tilliggende med meget tæt underuld. Pelsen er lidt længere på hals og bryst, hvor den danner en krave. Den beskytter hunden godt i al slags vejr, og den er meget enkel at holde i hverdagen med en jævnlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er nem at socialisere. Den er samarbejdsvillig, har en hurtig opfattelsesevne og kan blive en fremragende sports- og konkurrencehund. Bør trænes konsekvent, men uden hårdhed, varieret og i korte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig.

 

OPRINDELSE: Korthåret og langhåret collie har samme oprindelse. De kom til Skotland som fårehyrder, og de blev oprindelig regnet som en og samme race. Der kunne langt op i tiden i begge slags kuld forekomme hvalpe af den modsatte hårlagsvariant. Nu har racerne hver sin standard, og de parres ikke længere indbyrdes. Den korthårede collie har aldrig fået samme opmærksomhed som den langhårede, og den blev betragtet kun som en arbejdshund i meget lang tid. I dag er den en elegant, sporty familiehund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.872 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her