Logo

Chinese crested

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chinese crested

 

Selskabshunde. Den hårløse kineser forekommer også i en variant, hvor et let slør af pels dækker kroppen

 

HØJDE: Hanner 28-33 cm. Tæver 23-30 cm.

VÆGT: Højst 5,5 kg.

FARVER: Alle farver og kombinationer er tilladt.

HJEMLAND: Kina og Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Chinese Crested Dog og Chinese Crested Dog (powder Puff).

 

MENTALITET: I familien er den livlig og opmærksom, selskabelig og kærlig. I forhold til fremmede kan den optræde noget afventende. Den har altid været selskabshund, men det er ikke en hund for hvem som helst, dertil kræver den for megen hensyntagen og pleje. Dens kropstemperatur er omkring 40 grader, altså højere end andre hundes.

 

BEHOV: Den sætter pris på spadsereture og nye indtryk, men er ellers ikke motionskrævende. Dens livlighed, når den er hjemme og i tæt kontakt med sine mennesker, giver den som regel bevægelse nok.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er smidig, hurtig og udholdende, men den bevæger sig ikke langt væk og holder generelt tæt kontakt. Den tåler det nordiske klima, når det viser sig fra dets mildere side. Når det er koldt og vådt eller meget varmt, foretrækker den at være inde.

 

PELS OG PLEJE: Den hårløse variant har kun en smule pels på hovedet, poterne og halen. Den bløde og varme hud passes med creme og beskyttes mod kulde og stærk sol. Hos pelsvarianten powder puff består pelsen af underuld med et blødt slør af lange hår. Den dækker hele hunden og skal børstes jævnligt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er glad for kontakt, kvik og samarbejdsvillig. Opdragelsen volder sjældent problemer, og hunden kan lære mange underholdende kunster. Vær venlig og konsekvent og skift ofte mellem forskellige motiverende belønninger som ros og leg.

 

OPRINDELSE: Ligheden med de hårløse mellemog sydamerikanske racer (se side 202 og 203) er slående. Enkelte ting tyder på, at den mutation, der ligger bag, er opstået i et bælte fra Afrika til Kina. Oprindelsen er dog højst usikker. I Kina har racen eksisteret siden vor tidsregnings begyndelse, og i 1500-tallet var de hårløse hunde en velkendt handelsvare i store dele af verden. Omkring 1900 var racen stort set forsvundet i Europa, og først i 1965 blev den genindført i England. Denne gang kom hundene fra USA.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her