Logo

Chesapeake bay retriever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chesapeake bay retriever

 

Jagthunde apporterende. Pelsen indeholder naturlige olier. Den føles lidt fedtet og er praktisk talt vandtæt

 

HØJDE: Hanner 58-66 cm. Tæver 53-61 cm.

VÆGT: 25-36 kg.

FARVER: Ensfarvet i enhver nuance af brunt, helst en farve som vissent græs.

HJEMLAND: USA.

INTERNATIONALT RACENAVN: Chesapeake Bay Retriever.

 

MENTALITET: Det er en udpræget arbejdshund, selvsikker og energisk. Den er generelt omgængelig over for fremmede og andre hunde og hengiven og beskyttende i familien. Den vil falde godt til i en aktiv familie, der er indstillet på at tilfredsstille dens trang til beskæftigelse, men den trives ikke som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Den kraftfulde hund har brug for megen fysisk motion med mulighed for

at bevæge sig frit, bruge sin fornemme lugtesans og apportere. Den behøver desuden masser af kontakt med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den sætter stor pris på menneskelig opmærksomhed. Den er aktiv, adræt og glad for at lege. Vælg gerne søge/findelege og undgå altid kamp/trækkelege med en apporterende jagthund. Det er frustrerende for hunde med instinkt for at hente og bringe.

 

PELS OG PLEJE: Den dobbelte pels består af kort, grov, let bølget yderpels og tæt, fin og ulden underpels. Pelsen indeholder naturlige olier, som gør den vandtæt og beskytter under selv de barskeste forhold. Når hunden kommer op af vandet og ryster sig, skal pelsen være næsten tør.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er stærk og bør socialiseres tidligt og mindst lære grundlæggende lydighed. Det vil dog sjældent volde problemer, da den er lærenem og samarbejdsvillig. Træn venligt og med ubøjelig konsekvens. Beløn med apportering eller en svømmetur.

 

OPRINDELSE: Det fortælles, at racen stammer fra to hvalpe af en lille variant af newfoundland, som blev reddet fra et forlist skib ud for Chesapeake Bay i Maryland i 1807 og krydset med forskellige lokale hunde. Den blev udviklet til jagt på svømmefugle under de mest ugunstige vejr- og vandforhold. Hunden måtte ofte bryde gennem isen under de mange anstrengende apporteringer og modstå blæst, tidevand og lange, kolde svømmeture under arbejdet. Den er dog også velegnet til jagt på landjorden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?Effektiv reklame - klik her