Logo

Chart polski

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chart polski 


Mynder. Racen er mere samarbejdsvillig og mindre uafhængig end flertallet af mynder

 

HØJDE: Hanner 70-80 cm. Tæver 68-75 cm.

VÆGT: 27-32 kg.

FARVER: Alle farver er tilladt.

HJEMLAND: Polen.

INTERNATIONALT RACENAVN: Chart Polski.

 

MENTALITET: En selvsikker og modig hund. I familien knytter den sig ofte mest til en bestemt person, men den er venlig mod alle og overbærende med familiens børn. Over for fremmede er den vagtsom og lidt reserveret, men som regel omgængelig. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde og trives generelt bedst som alenehund.

 

BEHOV: Den behøver megen motion og er en god ledsager på cykel-, løbe- eller rideturen. Den bruger sin næse mere end de fleste mynder og sætter pris på mange mentalt stimulerende opgaver.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er formentlig oprindelig en krydsning mellem lokale drivende jagthunde og mynder, og den har bevaret egenskaber fra begge grupper. Den følger et spor, men jager også ved hjælp af synet. Jagtlysten er stor, men til at kontrollere ved træning.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er ret grov uden at være hverken ru eller silkeagtig. Længden varierer noget, og pelsen kan danne moderate bukser bag på lårene og være lidt busket på halen. Den beskytter godt mod vejr og vegetationen og behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er selvstændig, men også samarbejdsvillig og nært knyttet til den person, som den har accepteret som sin leder. Den bliver med venlig, konsekvent opdragelse mere lydig end de fleste andre mynder. Skift ofte belønning og træningsmiljø.

 

OPRINDELSE: Allerede i 1300-tallet omtales den polske mynde i forbindelse med falkejagt. Den var især populær hos adelen, som til hest drog på jagt efter ulve og al slags småvildt. Racen var udbredt i Polen helt op til 2. Verdenskrig, hvor det blev svært at holde store hunde. Yderligere blev mynder i 1946 forbudt på landet, og snart blev racen anset for uddød. Den havde dog overlevet hos landbefolkningen, som brugte den til at supplere de magre forsyninger af fødevarer, og den er nu retableret.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her