Logo

Centralasiatisk ovtcharka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Centralasiatisk ovtcharka

 

En naturhund, som i hjemlandet fungerer som hyrdehund uden væsentlig kontakt med mennesker.

 

HØJDE: Hanner mindst 65 cm. Tæver mindst 60 cm.

VÆGT: 37-50 kg.

FARVER: Hvid, sort, grå, strågul, rustrød eller gråbrun, brindlet, broget eller spættet.

HJEMLAND: Rusland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Sredneasiatskaia Ovtcharka.

 

MENTALITET: Energisk, handlekraftig, selvstændig og nærmest lidt indadvendt race. Dens forsvarsreaktion viser sig som ro og sindighed indtil sidste sekund, hvorefter den angriber lynhurtigt uden tøven. Dens advarsler kan være svære at aflæse. Generelt meget lidt gøende. Racen er mindre udbredt end den større slægtning fra Kaukasus.

 

BEHOV: Racen er opstået som et naturligt produkt af opgaver, terræn og klima. Den kan tilpasse sig meget ekstreme forhold, og den er helt indstillet på et liv udendørs og i stor frihed.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En arbejdshund, som ud over de oprindelige bevogtningsopgaver har været brugt til Jagt på større vildt, og som i de seneste år har været forsøgt anvendt som tjenestehund. Den har mindre behov for menneskelig kontakt, og den er ikke egnet kun som selskabshund.

 

PELS OG PLEJE: Forekommer med flere forskellige pelslængder, alle med et groft og glat hårlag over en tæt og veludviklet underuld. Racen har været udbredt fra Uralbjergene til Sibirien, og pelsen har skullet tilpasse sig efter disse egnes tørre klima med voldsomme temperaturudsving.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En helt igennem uafhængig hund, som man med en vedholdende og konsekvent indsats kan opnå at få nogen kontakt med, men som aldrig bliver nogen lydig hund. Man må heller ikke forvente, at den bliver omgængelig i forhold til andre hunde.

 

OPRINDELSE: I århundreder måske årtusinder har efterkommeren af de asiatiske mastiffer beskyttet omvandrende hyrder og deres dyreflokke mod ulve og bjørne i de centralasiatiske republikker Kasakhstan, Usbekistan, Turkmenistan, Tadsjikistan og Kirgisistan. Efter at disse landes befolkninger har opgivet nomadetilværelsen, er racen blevet sjælden. Lignende hunde kan have fulgt med de mongoler, der strømmede ind over det østlige og centrale Europa, og de kan have lagt grunden til mange hyrde- og vagthunde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.377 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her