Logo

Cao fila de sao miguel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cao fila de sao miguel

 

Hyrdehunde: Cao fila de sao miguel er en sjælden race, som kræver en ejer med hundeerfaring.

 

HØJDE: Hanner 50-60 cm. Tæver 48-58 cm.

VÆGT: 20-35 kg.

FARVER: Fawn, grå eller gul i forskellige nuancer, brindlet evt med mindre, hvide aftegninger.

HJEMLAND: Portugal.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cao Fila de Sao Miguel.

 

MENTALITET: En sjælden race, som bærer egenskaber for både jagt og vagt. En højt specialiseret kvæghyrde, som man nu prøver at omskole til en velfungerende familiehund. Den er hengiven og social over for familien, opmærksom og altid forsvarsberedt, men i reglen neutral over for fremmede. Kræver en ejer med nogen hundeerfaring.

 

BEHOV: Bør socialiseres fra tidligste hvalpealder og derefter have god kontakt med mennesker. Behøver rigelig motion og mulighed for selvstændigt at løse opgaver, som stimulerer den mentalt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Som vagt- og gårdhund holder den sig i almindelighed nært til sine mennesker og er tæt knyttet til sit område. Men racen har derudover været brugt til jagt på for eksempel vildsvin, og den har på den baggrund bevaret en hel del jagtinstinkt og selvstændighed.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort og glat med en struktur mellem blød og hård. Den er lidt længere på halen og bag på lårene. I hjemlandet bliver halen kuperet, men racen fødes også stumphalet. En hund, der kræver minimal pleje. En jævnlig gennembørstning er nok til at fjerne de fleste løse hår.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er selvstændig, men også positiv over for indlæring. Som med næsten alle andre hunde når man de bedste resultater ved at opdrage racen med venlighed og konsekvens uden hårdhed. Træn varieret og tempofyldt med rigelige belønninger.

 

OPRINDELSE: Spanske søfarere gjorde et sidste ophold på Azorerne, før de krydsede Atlanterhavet. De medbragte hunde til vagt og jagt, og nogle af dem parrede sig med de lokale hunde. På Europas vestligste øer fandtes hverken rovdyr eller jagtvildt. I stedet blev hundene brugt som hyrder for malkekvæg. Når de drev med køerne, nappede de lavt for ikke at beskadige yverne, men gik et af dyrene på afveje, tog de mere kontant fat. Enkelte hunde bruges stadig på denne måde eller som vagthunde på mejerier.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.218 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her