Logo

Cao da serra de aires

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cao da serra de aires

 

Hyrdehunde. Den lange, bløde pels behøver en del pleje, mens hunden er ung, senere går det nemmere.

 

HØJDE: Hanner 45-55 cm. Tæver 42-52 cm.

VÆGT: 12-18 kg.

FARVER: Gul, kastanje, grå eller fawn i alle nuancer samt sort.

HJEMLAND: Portugal.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cao da Serra de Aires.

 

MENTALITET: Hyrdehunden fra det sydlige Portugal svarer i mangt og meget til hyrdehundene fra Pyrenæernes nord- og sydside. Deres arbejdsform var helt identisk. Den portugisiske hyrdehund har et tiltalende væsen. Den er venlig mod andre hunde, loyal og hengiven over for hele familien og kun en anelse skeptisk over for fremmede.

 

BEHOV: En livlig og energisk hund, som har brug for plads og frihed til virkelig at få rørt sig. Den kræver en del mentalt stimulerende beskæftigelse, hvis den skal kunne finde sig til rette som familiehund.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Udpræget aktiv, selvstændig og ikke altid ubetinget lydig, selvom den er tæt knyttet til sin "flok". Den er hele tiden opmærksom og reagerer på alt ukendt med nogen gøen. Dens jagtlyst er behersket, og den har ikke tendens til at strejfe omkring.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er meget lang, blød og let bølget uden underuld. I hovedet danner den kraftigt skæg og øjenbryn, som dog ikke dækker øjnene. Hos den unge hund er pelsplejen ret omfattende. Den færdige pels hos den voksne hund kan klares med en grundig ugentlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen har en god opfattelsesevne, er lærenem og samarbejdsvillig, men den kan også være noget selvstændig som mange af de små hyrdehunde. Respekter hundens karakter. Vær venlig og meget konsekvent. Beløn samarbejde og tillid til fremmede.

 

OPRINDELSE: Der har været fremsat en teori om, at racen skulle nedstamme fra to briard, som blev importeret til Portugal i begyndelsen af 1900-tallet. Slægtskabet med gos d'atura catala og pyrenæisk hyrdehund er dog mere sandsynligt. Racen har altid været følgesvend for fattige fårehyrder, men den har også arbejdet med flokke af geder, kvæg, heste og svin. Omkring 1970 var den tæt på at uddø, men den blev i sidste øjeblik reddet af entusiastiske hundefolk, og i dag er dens videre eksistens sikret.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her